Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ucze się c++ i jestem debilem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mam pytanie po co w kursach w c++ są liczby mnożenie dzielenie ulamki itd ? Przydadza sie w przyszlosci ?

Jak będziesz robił jakieś specjalne kalkulatory np. do specjalnego wzoru to tak. Z resztą skąd to pytanie? Przecież nie ma żadnej większej filozofii w dzieleniu czy dodawaniu zmiennych, jest to proste jak drut, a ogarnąć powinieneś to intuicyjnie.

PS co do nazwy tematu masz rację.

pyhvh7E.png

Opublikowano

A mam pytanie po co w kursach w c++ są liczby mnożenie dzielenie ulamki itd ? Przydadza sie w przyszlosci ?

W każdej pisanej aplikacji prędzej czy później będzie trzeba coś policzyć. No każdy program opiera się na obliczeniach.

Kursy zazwyczaj zaczynają się od prostych rzeczy, właśnie takich jak liczenie czy wyświetlanie tekstu.

Także potwierdzam, jesteś debilem.

gamedevmania.com

Opublikowano

Kursy są w większości pisane pod debili i osoby, które pierwszy raz mają styczność z kodem dlatego jest w nich mnożenie, dzielenie itd jakbyś np nie wiedział, że mnożenie to a*b.

Opublikowano

Jeśli chodzi o matematykę to wiedza z poziomu 6 klasy podst. powinna Ci wystarczyć, bardziej przyda się umiejętność logicznego i praktycznego podejścia do rzeczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...