Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter/Motorower do 3k

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym sobie kupić jakiś skuter lub motorower do 3 000 zł .

Posiadam kartę AM .

Chodzi mi o nowy pojazd , nie używany .

Chciałbym zapytać co sądzicie o tym :

http://www.mediaexpert.pl/motorowery/skuter-router-city-line-2-czarny-2014-,id-215948

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Ehh...

Temat wałkowany tysiące razy.

Nowe, nie używane skutery do 3k zł:
zdj:

skuter_01.jpg

- gówno, w którym zaliczysz szlifa i wszystkie plastiki popękane, jak dobrze trafisz to silnik bedzie sie trzymał, ale przy osiągach tego 4t prędzej zaśniesz niż zaczniesz jechać.
- w całości pochodzi z chińskiej produkcji :v
- elektryka często sie psuje, cały skuter to syf

- szczerze? wygląda jak gówno

Nie lepiej by było kupić coś markowego, zaufanego, a używanego? Podam parę przykładów

zdj:
Yamaha aerox 50

Yamaha-Aerox-Czachor-13.jpg

Aprilia SR 50

w4hv.jpg

Peugeot speedfight 2

15s0cp5.jpg

- silniki 2t - nie są wcale takie paliwożerne w serii :) bardzo dynamiczne, v-max ''pięćdziesiątki'' bez przeróbek po odblokowaniu - 80km/h (bez oszukiwania:) )
- produkcja japońska/włoska, ale to jest mało ważne w dzisiejszych czasach
- oba skutery, które podałem za przykład są chyba baardzo rozpoznawalne w Polsce i na świecie w tematyce skuterowej, są bardzo podatne na tuning, większość dostępnych części tuningowych jest właśnie do tych skuterów.

Podsumowując:

Zapewne ''musisz'' kupić nowy skuter bo rodzice tak chcą, czy nie tak? :D Przetłumacz im, że takiego syfu nie opłaca się kupować bo 3x więcej w niego włożysz/włożą rodzice niż to coś kosztuje :v ani na to dziewczyny nie poderwiesz, ani nic. Prędzej Cię wyśmieją haha xD
Przemyśl, bo to jednak nie jest mała inwestycja, a mieć coś ładnego, szybkiego, co się nie psuje jest chyba lepszą opcją niż jazda chińskim szrotem, które wygląda jak multipla?

Jak będziesz już coś kupował to zapraszam na PW :) Chętnie doradzę jak już, siedze w skuterach/motocyklach sporo czasu.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

To co ci pokazałem to są znane projekty z Polski ;-)

Roczniki - to różnie. Od 2000 do 2008 powinieneś w 3k się wyrobić ;>

@Ps: taak wiem, pokażesz rodzicom rocznik+to że jest używany i od razu będzie ''zapomnij, szrot!'' :D znam ten ból xD

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Nie ma sensu kupować nowych skuterków, wyjeżdżasz nim ze sklepu i jego wartość spada o połowę. Równie dobrze można kupić używkę, 500km przebiegu i cieszyć się nim tak samo jak nowym. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...