Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór szkoły, grafika

ShaggyV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. :)

Kończę gimnazjum i chcę się dalej rozwijać, najlepiej w jakimś technikum. Mieszkam w woj. Lubelskim. Macie jakieś sugestie, porady z wyborem szkoły? :) Jestem w tym zupełnie zielony. Moja wybrana szkoła oferuje profil informatyk. Przeglądałem co oferują i zupełnie mnie to nie interesuje.. Może ktoś z fanartu się wypowie ? :) Z góry dziękuje za pomoc.

ps. Jeżeli macie jakieś szkoły związane z moim wyborem to wysyłajcie linki do ich stron ;-)

2e1x0dv.png

Opublikowano

­Rozumiem po tytule, że interesuje Cię grafika? Nie orientuje się czy są technika/licea z takim profilem. Ja osobiście chodziłam do technikum fototechnicznego, gdzie były lekcje z Photoshopa i Illustratora, jednak niewiele się tam nauczyłam, gdyż 98% rzeczy już wiedziałam/potrafiłam wykonać, ale to kwestia tego ze jestem samoukiem i z grafiką się bawiłam już będąc w 1 gimnazjum, jak nie trochę wcześniej ;d

Na informatyce wątpię żebyście w Photoshopie siedzieli, tyle co teoria będzie z pewnością, bo i ja to miałam [zagadnienia typu grafika rastrowa, wektorowa, interpolacja, etc].

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Polecam zawodówke xD

Raczej nie. Chociaż w ostateczności bym się zastanowił :D

2e1x0dv.png

Opublikowano

To bardziej jakieś liceum plastyczne, technikum ds. reklamy/marketingu, bo na informatyku nie licz.

Opublikowano

W mojej byłej szkole od września rusza nowy kierunek Technikum cyfrowych procesów graficznych, ale to województwo dolnośląskie, więc nie wiem czy brałbyś to pod uwagę..

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Informatyk ≠ Grafik

Polecam, technik operator łopaty albo technik operator taczki. Zawsze znajdziesz prace. (y)

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Nie wiem Damian czy jest sens pójścia do technikum na profil grafik, ponieważ zapewne potrafisz to co absolwent technikum graficznego. ja polecałbym iść Ci do lo a potem na studia o profilu grafik :<

Ja tak sądzę, ale sam musisz podjąć decyzję, ale już chyba koniec składania podań.

Opublikowano

Informatyk ≠ Grafik

Polecam, technik operator łopaty albo technik operator taczki. Zawsze znajdziesz prace. (y)

Za 1200zł z podatkiem - 40% od tego :) zostaje 720zł :) Jak kupisz za to mieszkanie i utrzymasz rodzinę to szacun :3

Ja to już wole serwery robić XDD

/Pozdrawiam Shaggy.

2e1x0dv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...