Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z cenami u NPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Potrzebuję pomocy z ustawieniem cen u NPC na własnym serwerze .

W navicat przy odpowiednim itemie w kolumnie "gold " wpisuję wybraną  cenę ,ale w grze cena jest taka sama ,jak przedtem.

Nic nie mogę zrobić . Ciągle jest to samo .

Proszę o pomoc . Dziękuję i pozdrawiam. :angry: :)

Opublikowano

Dobra j**** rozpisze sie,licze chociaz na lajka i 5* :x 
1. Żeby cena w sklepie była git-to wartość sprzedaży musi być większa od wartości kupna :) (cene itemu zmieniasz w item_proto-w "kategorii" gold) 
2. Wpisales swoja cena jaka tam chciales,minimalizujesz navicata,wchodzisz w clienta-tego M2Toolup-po czym PIERW przechodzisz do "ustawienia" w ip czy tam adres hosta wpisujesz ip z hamaka z .100 czy vps (w Twoim przypadku obstawiam że na hamaku pracujesz :p ) i w hasło wpisujesz "metineth" -po czym zamykasz okno ustawień :) 
3. Wchodzisz w zakładkę konwerter proto pierwsze opcje dajesz wygeneruj (i mozesz wylaczyc juz M2Toolup)
4.Odpalasz swojego klienta FTP nie wiem co tam masz fillezilla,winscp czy coś innego wiesz o co cho,nie?W ip wpisujesz swoje ip z koncowka .100 port 22,nazwa uzytkownika root,haslo JEST TAKIE JAK W VIRTUALBOXIE-czyli jeżeli nie zmieniałeś hasła do maszyny do standardowo na plikach terenzo hasło jest "123456" a jeżeli zmieniałeś hasło na SWOJE to wpisujesz swoje po czym Cię łączy :) (jeśli Cię nie chce połączyć wpisujesz w VIRTUALBOXIE /etc/rc.d/netif restart  ,wtedy bedzie git :p ) 
5.Przechodzisz do /usr/home/mt2/db i PODMIENIASZ TU NOWE WYKONWERTOWANE ITEM_PROTO I ITEM_PROTO_NAME (te nowe znajduja sie w ->Twoj client-> M2ToolUP.Data->Converter

6.Podmieniłeś?Gratulacje-wpisz sobie w VIRTUALBOXIE /etc/rc.d/netif restart po czym odpal maszynę /start :) 
______________-
Pamiętaj że jak ustawiasz np 20przedmiotów to cena jest 20xwieksza czyli np  item o id 555 kosztuje 100 yang a chcesz wystawić go 20sztuk to będzie kosztował 2000yang itd :)
Powodzenia w razie czego napisz jeszcze tu pomoge przez skypa! narazie czesc pompa! 

Opublikowano

Wielkie dzięki ! Znalazłem filmik w którym koleś konwertuje i wgrywa na serwa item_proto z sql do clienta.

To jest coś innego czy to samo ?

P.S. Jak się daje 5* ? XDD Sorry jestem nowy na forum 8S

Opublikowano

Wchodzisz na profil i obok avatara są gwiazdki, dajesz 5 gwiazdek i wychodzisz.

Co do tego filmiku to sam sobie chyba odpowiedziałeś

konwertuje i wgrywa na serwa item_proto z sql do clienta.

Robi się to podobnie, ja polecam Ci liba wgrać na to, abyś nie musiał tego konwertować, mniej roboty.

Opublikowano

No robię identycznie jak na filmiku.

I nie wiem jak wrzucić to przez ftp ..

I mam item_proto z sql na txt przekonwertować czy odwrotnie ? :huh:

Opublikowano

Robiłem tak jak mi to wszystko opisałeś i wciąż to samo ..

Dobra j**** rozpisze sie,licze chociaz na lajka i 5* :x 
1. Żeby cena w sklepie była git-to wartość sprzedaży musi być większa od wartości kupna :) (cene itemu zmieniasz w item_proto-w "kategorii" gold) 
2. Wpisales swoja cena jaka tam chciales,minimalizujesz navicata,wchodzisz w clienta-tego M2Toolup-po czym PIERW przechodzisz do "ustawienia" w ip czy tam adres hosta wpisujesz ip z hamaka z .100 czy vps (w Twoim przypadku obstawiam że na hamaku pracujesz :P ) i w hasło wpisujesz "metineth" -po czym zamykasz okno ustawień :) 
3. Wchodzisz w zakładkę konwerter proto pierwsze opcje dajesz wygeneruj (i mozesz wylaczyc juz M2Toolup)
4.Odpalasz swojego klienta FTP nie wiem co tam masz fillezilla,winscp czy coś innego wiesz o co cho,nie?W ip wpisujesz swoje ip z koncowka .100 port 22,nazwa uzytkownika root,haslo JEST TAKIE JAK W VIRTUALBOXIE-czyli jeżeli nie zmieniałeś hasła do maszyny do standardowo na plikach terenzo hasło jest "123456" a jeżeli zmieniałeś hasło na SWOJE to wpisujesz swoje po czym Cię łączy :) (jeśli Cię nie chce połączyć wpisujesz w VIRTUALBOXIE /etc/rc.d/netif restart  ,wtedy bedzie git :P ) 
5.Przechodzisz do /usr/home/mt2/db i PODMIENIASZ TU NOWE WYKONWERTOWANE ITEM_PROTO I ITEM_PROTO_NAME (te nowe znajduja sie w ->Twoj client-> M2ToolUP.Data->Converter

6.Podmieniłeś?Gratulacje-wpisz sobie w VIRTUALBOXIE /etc/rc.d/netif restart po czym odpal maszynę /start :) 
______________-
Pamiętaj że jak ustawiasz np 20przedmiotów to cena jest 20xwieksza czyli np  item o id 555 kosztuje 100 yang a chcesz wystawić go 20sztuk to będzie kosztował 2000yang itd :)
Powodzenia w razie czego napisz jeszcze tu pomoge przez skypa! narazie czesc pompa! 

Robiłem wszystko tak jak opisałeś .. Ustawiłem wartość sprzedaży większą niż kupna , 2 ,3,4,5 i 6 także i wciąż to samo.

Przepraszam za moje dziwne odpowiadanie ,ale nie ogarniam za bardzo forum -.-

Opublikowano

Robiłem wszystko tak jak opisałeś .. Ustawiłem wartość sprzedaży większą niż kupna , 2 ,3,4,5 i 6 także i wciąż to samo.

Przepraszam za moje dziwne odpowiadanie ,ale nie ogarniam za bardzo forum -.-

Przekonwertuj proto wg poradnika by jachupl który jest robiony pod game 34k

https://www.youtube.com/watch?v=V4mP8TGzzHk

Najlepiej wgrać liba na notxt, lub przenieść się na source i tam zmodyfikować żeby czytało z mysql.

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Przekonwertuj proto wg poradnika by jachupl który jest robiony pod game 34k

https://www.youtube.com/watch?v=V4mP8TGzzHk

Najlepiej wgrać liba na notxt, lub przenieść się na source i tam zmodyfikować żeby czytało z mysql.

Program MT Ultra tool by jachupl mi nie działa ;-; A o co chodzi z tym libem notxt

Jednak działa i zrobiłem identycznie jak na filmiku by jachupl i nadal nic ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...