Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z xboxem 360

nSn

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano
Witajcie :D

Dokładnie w czwartek tego tygodnia mój xbox dostał awarii, pokrótce opowiem jak się to stało i co się dzieje.

W czwartek rano włączyłem mojego xboxa, żeby porozmawiać z moim kumplem. Następnie wyłączyłem po około 10 minutach bo musiałem iść do pracy.       Gdy wracam o 14 coś z chęcią pogrania w GTA V, włączam konsole a migają mi 3 czerwone diody obok przycisku power na konsoli + na zasilaczu jest kolor pomarańczowy.

Sprawdziłem kod błędu poprzez guzik do wyszukiwania kontrolerów na konsoli + przycisk eject do wyciągania płyt.

Kod który mi wyszedł to: 4441 czyli odpowiada on błędzie 0001 a ten błąd odpowiada za "12V z zasilacza Problem z zasilaniem"

Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0

Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1

Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2

Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3

Nie dość, że płyta z GTA V została mi w środku to xbox nie działa i moje pytanie jest czy jak wymienię zasilacz to xbox będzie działał?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

W 100% nie da się ocenić, czy wymiana zasilacza sprawi, że konsola będzie działać.

Najlepiej będzie jak sprawdzisz na innym zasilaczu.

Błąd 0001 oznacza brak stabilnego 12V, może to także oznaczać, że problem nie leży w samym zasilaczu ale i wejściu od zasilania w konsoli, czasem problem jest jeszcze głębiej w konsoli

Budowniczy
Opublikowano

być może sekcja zasilania płyty głównej :X cóż moze dzisiaj uda mi sie podłączyć nowy zasilacz :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zasilacz nowy nie pomoże, możesz spróbować z wymianą kondensatorów. Mi to samo wskazywało ale nowy zasilacz nie pomógł, za wszystkie kondensatory zapłaciłem około 12 zł. A w serwisie powiedział mi 170...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...