Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy da się ograniczyć ilość rang?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, ponieważ na moim serwerze osoby zarejestrowane mogą dać sobie same rangę - niektóre wykorzystują to i dają sobie wszystkie możliwe rangi, co nie za bardzo mi pasuje.

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zablokowania tego aby np. rangę wiekową można było mieć tylko jedną, rangi gameingowe mieć tylko 5 itd? 

Da się to jakoś zrobić czy nie bardzo? 

Opublikowano

Zablokuj randze Zarejestrowany dawać jakiekolwiek rangi... Usuń zawartość permisji: 

i_group_member_add_power

i_group_member_remove_power

Opublikowano

Zablokuj randze Zarejestrowany dawać jakiekolwiek rangi... Usuń zawartość permisji: 

i_group_member_add_power

i_group_member_remove_power

Tylko, że nie o to chodzi. Kolega chce zablokować możliwość nadania więcej niż x rang.

@Taz9

Da się za pomocą bota, innej opcji nie ma. 

Opublikowano

Tylko, że nie o to chodzi. Kolega chce zablokować możliwość nadania więcej niż x rang.

@Taz9

Da się za pomocą bota, innej opcji nie ma. 

Wiem, wiem :) ale skoro ranga zarejestrowany może nadawać rangi, to coś musi być nie tak. Chyba, że coś ze mną jest nie tak :D

Opublikowano

Nie, ranga zarejestrowany ma nadawać sobie rangi na jednym z kanałów, są to rangi wiekowe i gameingowe.

Czyli tylko bot da mi możliwość ograniczenia tego? 

Opublikowano

@ref

I jeśli botem, to jakim botem? 

Tak tylko botem. Myślisz, że takiego bota znajdziesz w necie? Uszykuj kilka stówek i możemy dopiero wtedy wrócić do tematu, 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...