Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania dota a lol

Spanga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiałem się gdzie to napisać, w wątku doty czy lola, a że dote mam, piszę tutaj. Chciałem się zapytać która z gier ma mniejsze wymagania? Dota na low chodzi u mnie w 30-40 FPS... Stwierdziłem że jeśli lol ma chodzić lepiej, to chyba się przerzucę...

Niestety... ;_;

Opublikowano

Dota ma większe wymagania ale lepszą optymalizacje od lola. Więc dla mnie na low chodzi lepiej dota. W przypadku TF'ów w docie są mniejsze spadki fps a normalnie to porówno.

Opublikowano

Tyle, że dota jakaś porypana. Kucyki latają z itemami albo 120 lv gra z 1 lv.

...................\/...................

Opublikowano

Courier to jest właśnie świetna sprawa, a różnice lvl'owe nie świadczą o tym, że źle dobiera przeciwników.

76561197996037016.png

Opublikowano

Ktoś może mieć 150 lvl ale być cały czas boostowanym przez innych i nie wiedzieć nic a ktoś kto ma 1-5 lvl moze ogarniać lepiej. Liczy się doświadczenie, które nie jest odzwierciedleniem LVL naszego konta.

Co do wymagań to chce zaznaczyć, że na dniach powinien wyjść nowy silnik do Dota2 przez co gra teoretycznie stanie się bardziej wydajna. Wiadomo, że wyjdzie to przed main eventem International.­

Opublikowano

Może wyciągnę to 40 fps na lepszej grafie :P

Ale tak poza tym, gram na linuxie, i lol uruchamiany z WINE może chodzi gorzej, chociaż ma mniejsze wymagania. Cóż, sprawdzi się.

Opublikowano

Na moim lapku 2x 1.6, 4 ramu, win 7, karta zintegrowana lepiej chodzila dota, bo przy lolu byly nieprzyjemne lagi

Opublikowano

Jako gracz LoLa jesteś uprzedzony do takich rzeczy, ale to też działa w drugą stronę. Naprawdę, skin babci z czerwonego kapturka... Albo koleś świeżo w rankedach gra z kolesiem full runy. A autor właśnie w drugą stronę planuje...

Ja mam wrażenie że to LoL jest lepiej przystosowany do słabych kompów, ale okres ładowania trwa o wiele dłużej. Chociaż nigdy nie testowałem tego dogłębniej, co Ci szkodzi spróbować? Wolny Internet, jakiś limit? Jak nie, to ściągaj! No i koniecznie podziel sie obserwacjami. WINE nie powinien dużo przeszkadzać. W końcu to NIE emulator ;)

Opublikowano

Co do wymagań to chce zaznaczyć, że na dniach powinien wyjść nowy silnik do Dota2 przez co gra teoretycznie stanie się bardziej wydajna. Wiadomo, że wyjdzie to przed main eventem International.­

Skąd takie informacje ?

Opublikowano

Już szybciej ściągniesz przez jakieś publiczne Wi-Fi.

Albo poproś kogoś o instalkę w zamian za referala ;o

Opublikowano

instalka waży  1.5 mb :P A ze stacjonarem raczej będzie mi ciężko ciągnąć publiczne wifi. Sorry, ale...

Opublikowano

Odnośnie wymagań jeszcze dodam, że LoL wymaga więcej miejsca na dysku oraz lepszy procesor natomiast Dota2 wymaga lepszą kartę graficzną. Tak więc można powiedzieć, że teoretycznie wymagania są 50/50 ale w praktyce może to inaczej wyglądać. 

Opublikowano

Lol zawsze mi chodził płynniej niż Dota, ale powiedziałbym, że Dota jest bardziej stabilna, nie ma spadków.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Możliwe że dzisiaj  wieczorem albo jutro rano napiszę jak działa na jakich ustawieniach.

PS. jeszcze 1.5gb, a mój net xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...