Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomysłu na skrypt.

Vampire4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od miesiaca sie ucze skryptow , nie jestem jakis profesjonalny i mam pytanie.

Jakiego skryptu podjac sie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zaczynaj od tych najprostszych, np. wysyłanie wiadomości pod komendą, a potem przechodź do rzeczy bardziej zaawansowanych. Przypomnisz sobie Skript od początku.

Może napiszesz skrypt na drop? Zarządzanie nim, statystyki, większy drop dla vipów, dostawanie itemów prosto do EQ.

Opublikowano

Hmmmm, zawszę lubię nowe osoby które szukają wyzwań :D

Sam piszę około kilku miesięcy albo nawet roku i znam się na tym :)

Tak wiec:

1. Łatwy:

Gracz klikając na innego prawym klawiszem dostaje taką wiadomość:
Gracz: [Nick klikniętej osoby]

Życie: [ilość życia]/[Maxymalna ilość życia]

Poziom: [ilość xp gracza]

Broń: [Aktualnie trzymana broń w ręce wraz z enchantami]

Tryb: [survival / Creative]

Ranga: [Gracz / Vip / Admin]

• Średni:

Gracz po wpisaniu na czacie wiadomości typu:

"Po ile Vip / jak kupić Vipa / co ma vip" - otwiera mu się automatycznie okno z ceną i informacjami o vipie

"Tak samo do SVipa/EVipa jak ktoś ma" - identyczna opcja jak wyżej.

Informacje mają być w GUI Menu Skryptu

• Zaawansowany:

Miecz z opcją zapamiętywania:

Ilości śmierci użytkownika

Ilości zabójstw Graczy użytkownika

Ilości zabójstw mobów użytkownika

Nick ostatniej zabitej osoby

W nazwie dodaj nick właściciela broni oraz zmianę jego jeżeli ktoś ją przejmie >>> Miecz Ammon > zabili mnie >>> Miecz Ammon2 i informacje na nowo w tym mieczu

• Trudny

Skrypt na poziomy, xp za graczy moby bloki budowanie.

Lecz skrypt ma mieć ograniczenie do 150linii nie więcej.

Skrypt ma posiadać:

Xp za moby

• Agresywne
  • Pasywne

Xp za Graczy

Xp za położenie bloków

Xp za zniszczenie bloków

Komenda która pozwoli nam sprawdzić ile mamy pkt xp

Komenda która pozwoli nam sprawdzić ile ktoś ma pkt

Scoreboard po prawej stronie z ilością xp podzielony na:

Moby

Graczy

Bloki

Razem

Przykład:

Moby - 350 < ile zdobyto xp z mobów tylko

Bloki - 950 < ile mamy xp z bloków ogólnie, położonych oraz zniszczonych

Gracze - 40 < ilość xp za graczy

Razem - 1340 < łączna ilość xp

:D które wybierasz :D najlepsze jest ostatnie bo trzeba pomyśleć jak zrobić skrypt aby nie przekroczył ilości linii :D

Ale jak dla Ciebie dobrym rozwiązaniem będzie pisanie jeden za drugim, nauczysz się więcej i szybciej ;)

TEMAT

Opublikowano

Napisz skrypt na gildie ;) Całe forum je kocha bo przecież są "ałtorskie". Żeby pisać skrypty trzeba być programistą!!! Treść skryptu to KOD, to nie jest CONFIG do pluginu Skript!!!

Napisz Essentials w Skript. Pamiętaj, że musi być wydajniejszy od qEssentials @AdamGrzegorz (samo Essentials nie jest jakoś zoptymalizowane).

Napisz WorldEdit; przecież wy wszystko w Skripcie piszecie ;) Napiszcie zatem WorldEdita. Oczywiście musicie zainstalować jeszcze miliard dodatków, bo musi obsługiwać prostą matematykę, aby przykładowo obliczyć pole koła ;)

@AntyBleżul napisz skrypt na Super Craft Brazzers Bazzars.

#AntyBlezur

Opublikowano

Czy Ty K****a nie zauważyłeś że jesteś w dziale skript do ch*** ??

Po to te działy są żebyś nie pisał jakiś ch*** tematów, nie pasują skrypty to nie wpier***** się w ten dział i spier****

Po są działy żebyś tu nie zaglądał jak ni pasuje Ci skrypt -.- ....

TEMAT

Opublikowano

Napisz skrypt na gildie ;) Całe forum je kocha bo przecież są "ałtorskie". Żeby pisać skrypty trzeba być programistą!!! Treść skryptu to KOD, to nie jest CONFIG do pluginu Skript!!!

Napisz Essentials w Skript. Pamiętaj, że musi być wydajniejszy od qEssentials @AdamGrzegorz (samo Essentials nie jest jakoś zoptymalizowane).

Napisz WorldEdit; przecież wy wszystko w Skripcie piszecie ;) Napiszcie zatem WorldEdita. Oczywiście musicie zainstalować jeszcze miliard dodatków, bo musi obsługiwać prostą matematykę, aby przykładowo obliczyć pole koła ;)

Weź stąd wyjdz dzieciaku i nie wracaj -.-

Jesteś po prostu żałosny, nie lubisz czegoś to się trzym zdala od tego a nie pierdolisz głupoty -.-

Dział jest dla skryptów a nie dla takiego frajera jak Ty więc spadaj stąd

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Jesteś po prostu żałosny, nie lubisz czegoś to się trzym zdala od tego a nie pierdolisz głupoty -.-

Napisał propozycje do zrobienia tego w skript, czy to jest k***a zabronione? O to tu chodzi chyba w tym temacie nie?

Tak jak @TheMolkaPL. 

Ale do tego:

- WorldGuard

- to: http://pastebin.com/raw.php?i=nAZh8LRK (funkcja create tworzy particle a w Conf.cos to jest jej nazwa z http://minecraft.gamepedia.com/Particles)

i może jeszcze generator lokacji wraz z custom skrzynkami, nowymi mobami i bossami.

@FireWork12

"Pierdolisz głupoty"

Nie chcę się martwić czy coś, ani nie chcę obrazić twojego boga-skripta, ale on nie pierdoli głupot, tylko pisze prawdę.

ps: "Dział jest dla frajerów, a nie dla takiego programistę jak Ty więc spadaj stąd"

#będzieBanZaFlame?

@CusT

Jest coś "zaawansowanego" w tym parserze? Jak się zna podstawy angielskiego, to się potrafi w nim zrobić wszystko... czyli prawie nic.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Zaczynaj od tych najprostszych, np. wysyłanie wiadomości pod komendą, a potem przechodź do rzeczy bardziej zaawansowanych. Przypomnisz sobie Skript od początku.

Może napiszesz skrypt na drop? Zarządzanie nim, statystyki, większy drop dla vipów, dostawanie itemów prosto do EQ.

To jest odpowiedź na temat NORMALNA ODPOWIEDŹ

A to jest jakieś znów tworzenie gównoburzy

Jak chcesz odpowiadaj normalnie a nie jak jakiś ...

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Coo to @TheMolkaPL. jest dzieciakiem? , ciekawe bo nie wydaje mi sie.

Rozumiem cię że może nie lubisz takich wypowiedzi, ale w skripcie za dużo nie napiszesz, 

skript nie obsługuje połowy rzeczy z javy. Sam pisze skrypty ale szczerze powiem ci że plugin jest lepszy i będzie zawsze lepszy, ja sam już sie biore za jave 

więc @TheMolkaPL. ma racje popieram go. 

@AntyBlezur

Napisz nam rozbudowany skrypt z itemshopem na stronie, rankingiem oraz mysql pokaż co umiesz 

­

Opublikowano

Coo to @TheMolkaPL. jest dzieciakiem? , ciekawe bo nie wydaje mi sie.

Rozumiem cię że może nie lubisz takich wypowiedzi, ale w skripcie za dużo nie napiszesz, 

skript nie obsługuje połowy rzeczy z javy. Sam pisze skrypty ale szczerze powiem ci że plugin jest lepszy i będzie zawsze lepszy, ja sam już sie biore za jave 

więc @TheMolkaPL. ma racje popieram go. 

@AntyBlezur

Napisz nam rozbudowany skrypt z itemshopem na stronie, rankingiem oraz mysql pokaż co umiesz 

­

To że dużo nie napiszę wiem ale to nie powód aby mówić że skrypty to gówno i hejtować go z każdej strony ;)

chamskie wypowiedzi niech zostawi sobie ;)

Jakby umiał tyle języków co ja to możemy pogadać, jak nauczy się Pascala, C++, C#, C# unity bat to możemy pogadać

Każdy język programowania jest dobry

A chamstwo nie jest wskazane, nie lubi skryptów niech nie czyta, nie pisze nie patrzy i koniec a nie jedzie głupimi postami

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

To że dużo nie napiszę wiem ale to nie powód aby mówić że skrypty to gówno i hejtować go z każdej strony ;)

chamskie wypowiedzi niech zostawi sobie ;)

Jakby umiał tyle języków co ja to możemy pogadać, jak nauczy się Pascala, C++, C#, C# unity bat to możemy pogadać

Każdy język programowania jest dobry

A chamstwo nie jest wskazane, nie lubi skryptów niech nie czyta, nie pisze nie patrzy i koniec a nie jedzie głupimi postami

Serio C# i C# unity to osobne języki? xD

Pascal? Ktoś tego w ogóle używa?

I gdybyś naprawdę je znał, to nie zawracał byś sobie dupy skryptami bo miałbyś pojęcie o programowaniu. A ci co piszą w skripcie, za c***a go nie mają.

@AntyWarn

Napisz skrypt na teksty z particlesow

­

Opublikowano

Serio C# i C# unity to osobne języki? xD

Pascal? Ktoś tego w ogóle używa?

I gdybyś naprawdę je znał, to nie zawracał byś sobie dupy skryptami bo miałbyś pojęcie o programowaniu. A ci co piszą w skripcie, za c***a go nie mają.

@AntyWarn

Napisz skrypt na teksty z particlesow

­

C# Unity to inaczej skrypty.

C# jest ogólnym językiem programowania ;) więc zanim rzucisz głupim komentarzem przeczytaj co nieco

A po co mam robić coś co mi każe ktoś twojego pokroju ;) znam te języki i żadna java do gry w którą pogram rok mi nie jest potrzebna a nawet nie java tylko bukkit API

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Chyba tu czegoś nie rozumiesz. Skrypty do unity, piszesz w C#. Nie ma czegoś takiego jak C# unity;)

"A nawet nie Java tylko bukkitAPI" jeblem xD

Java - j.programowania

BukkitAPI - API do Javy

Wiec pluginy piszesz w? Javie. Kjabum!

Chciałeś pomysły to ci kurwa daje nie? Chcesz je w końcu czy kuzwa nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...