Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BIOS

MrC0ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, potrzebuje helpaaa. Taki ze mnie informatyk, że sobie PC ciut zepsułem. Zachciało mi się zaktualizować bios, niby ok aleeee. System nie chodzi jak powinien, wiatraki wszystkie oprócz karty na 100% są nie mogę ich zmniejszyć, ani programem, ani biosem, wgl po aktualizacji nie pokazuje danych w biosie na temat temp i wiatraków. Reset biosu nic nie dał(wyjęcie baterii na 1h), przywrócenie ustawień też nic. Co może być.. Help ludzie.. Bo zaraz mi PC odleci..

Witam, daje Tobię lik'a ? Widocznie zasłużyłeś.

Opublikowano

Wgraj jakiegoś innego tylko dokładnie wszystko posprawdzaj czy jest dokładnie pod twój model płyty głównej, podaj model płyty to Ci znajdę

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Intel dh55hc(stary shiet)

Opublikowano

Zacznij od resetu płyt a nie bawienie się bateryjką które i tak nic nie daje przy resecie. Zworkę masz zaraz koło gniazd SATA ( przełożyć zworkę i załączyć kompa ) 

Po tym jak nadal nie działa wgraj ponownie BIOS, najnowsza wersja to jest z  12/6/2011.  

Zaczyn się od ściągnięcia pliku TC0048P.BIO do biosu jeśli masz jakiś inny program do flashu i utworzeniu dyskietki albo pena startowego MSDOS z plikami  ( plik TCIBX10H.86A.0048.BI.ZIP )  jeśli nie startuje system na kompie.

Jak startuje system pobierasz wersje pod windowsa TCIBX10H.86A.0048.EB.EXE po uprzednim zresetowaniu biosu jak napisałem zworką. 

Pliki oczywiście na stronie producent są. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Resetowałem zworką, ale nie pobierałem wersji exe, zaraz zobaczę.

Opublikowano

1 wiatrak odłączyłem a na procek wstawiłem potencjometr, działa? działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...