Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tania obudowa z oknem, oraz jakie znacie firmy produkujące dobry sprzęt dla graczy?

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, po ostatnich zakupach z przed miesiąca, znowu zarobiłem trochę i mam do 500zł do wydania, więc pytam.

Poszukuje obudowy z oknem (nie potrzebuje podświetlenia bo i tak je kupuje paski LED(5/10m LED BLUE + zasilanie do kontaktu), żeby podświetlić biurko i kilka rzeczy. Zależy mi, żeby obudowa miała okno, a w środku dużo miejsca (czyli ATX) + kieszenie na 2.5 i 3.5 cala dyski, zasilacz u dołu i otwory, żeby po chować kable, żeby to wyglądało.

Póki co znalazłem to,w proline (który mam obok, więc odbiór osobisty, co mnie zachęca, bo mogę zawsze nie kupić, jeżeli jednak coś będzie nie tak): http://proline.pl/?p=TRACER+GORDON

Na obudowę z oknem chce wydać do 150zł (wiem, firmowe kosztują po 300-400+, a ja chce za 150zł, więc tutaj nie spodziewam się odpowiedzi za wielu), a na odpowiedzi, że jest słabe chłodzenie, czy coś lub, żebym tego nie brał, nie odpowiem. Jak ją zobaczę na żywo w sklepie to sam ocenie. Jutro zamawiam i w czwartek/piątek kupuje (jeżeli nic się nie zmieni).

Teraz drugie pytanie, czy raczej prośba. Podajcie jakich znacie producentów sprzętu(myszki, klawiatury, headsety, podkładki) dla graczy (Razer, Roccat, Steelseries, Genius, Tesoro, Creative), potrzebuje tego trochę, bo szukam dla siebie sprzętu. Nie interesuje mnie czy będę miał z 3 czy z 5 różnych firm sprzęt, ważne żeby był dobry i mi się podobał.

Jeżeli chodzi o kryteria, to aktualnie kupiłem myszkę (3 miesiące temu, za 35zł Tracer Battle Heroes i nie jest zła), ale szukam czegoś czarnego z niebieskim podświetlenie (bo mam klawiaturę Tesoro Excalibur (z podświetleniem niebieskim)) i chce cały pokój podświetlić na ten kolor. Dlatego szukam takiej myszki, aktualnie na oku mam Roccat SAVU+Wiedźmin 3.

A co do headsetu to mój aktualny to: Creative Fatal1ty Professional MK II(2) HS-980 i myślę nad kupnem jakiś słuchawek, które mają mocny bas, bo będą służyć do słuchania muzyki i do gier. Myślałem, nad Siberia V2 (testowałem już je i nie grają źle), ale coś innego chce jeszcze zobaczyć inne propozycje.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jak chcesz coś taniego sprawdzonego to np.

http://proline.pl/?p=TRACER+VOLCANO

Tak to jest Tracer, ale jeśli chodzi o tanią obudowę z oknem to jest dobra. Wykręcane śledzie, filtry przeciwkurczowe, 2 wentylatory w zestawie (w sumie można zamontować 7), sanki na dyski, otwory na organizacje kabli, beznarzędziowy montaż, cooler max 16cm. Test w google znajdziesz, nie będę linkował do konkurencji.

@premul Z3 Plus 195 zł na proline ;p

Opublikowano

do 200zł to jeszcze jest tanio. I tyle mogę dać, ale 200zł to limit.

@CiasteczkoMen moja klawiatura to też Tracer xD ale ten Volcano wygląda jak dla mnie trochę dziwnie x.x W mojej obudowie, Tracer Gordon też jest bez narzędziowe montowanie, sanki etc, ale ja na tym średnio się znam, bo zawsze miałem jakieś śmieciowe obudowy (brak kasy), a teraz trochę dorabiam, to chce coś kupić ;)

Opublikowano

Sklep nie jest ważny. Podałem proline, bo mam go nie daleko domu i mogę podejść w każdym momencie i po prostu zamówić coś, a jak przyjdzie to sprawdzić i zdecydować czy go chce czy jednak nie.

@CiasteczkoMen ten Neos fajnie wygląda x.x, ale nie wiem jak z puszczeniem kabli, czy można je schować z tyły obudowy (za płytą główną), bo wygląda to tak jakby nie było tam miejsca.

#edit a co do reszty obudów, to Zarówno Volcano jak i Z3 Plus na ten moment się skończyły, a różnicy aż takiej nie ma, żeby czekać akurat na nie, bo obudowę Tracer Gordon mi odpowiada wyglądem i wnętrzem, a z jakością wykonania, jak wspomniałem problemu nie będzie, bo ocenię przed kupnem, na żywo.

Opublikowano

Ok ogarnę ją też i wezmę pod uwagę przy kupnie ;)

Ale co z producentami, bo mam dwa wyjścia:

1) Albo biorę obudowę + LED + headset + myszka (opcjonalnie),

2) Albo kupuje (bądź dozbieram jeszcze do) Procesora, płyty i ramu.

I tutaj z drugą opcją jest taki problem i moja głupota, że mogę to kupić teraz, lub dozbierać trochę i kupić i5 760(250zł)+płyta jakaś(200zł)+ram(200zł), ale muszę dozbierać trochę, albo nazbierać do 1200zł i kupić i5 4460+płyta i ram.

Opublikowano

­ref!

Obudowa już jest i jestem zadowolony, ale czekam jeszcze z producentami sprzętu, bo che headset kupić i myślę nad Creative Professional MKII HS-980 (115zł na allegro), stary model, ale serio dobry, bo go akurat mama (poza kablem ale to nic nowego xD).

Zostało mi 350zł i myślę czy nie kupić 2 headsetów, czyli HS-980 i drugi, czyli: Razer Kraken lub Steelseries Siberia v2. Co myślicie ?

Opublikowano

Z dwojga złego to wziąłbym razery, mają dość mocne basy, ale superluxy hd681 je jadą.. Ogólnie sprzęt " for gej(;v)mer, zwłaszcza słuchawki są średnie, ale wizualnie to w razerach idzie się zakochać <3 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...