Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Jezyk Najlatwiejszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

???

Od najłatwiejszego: C#, VB (podobno, bo ja tej składni totalnie nie kapuję)., Delphi, C++, <cokolwiek>, Asembler

bullssig-pastandpresent.jpg
Opublikowano
Od najłatwiejszego: C#, VB (podobno, bo ja tej składni totalnie nie kapuję)., Delphi, C++, <cokolwiek>, Asembler

o ciekawa lista

szkoda ze to jest indywidualna sprawa jaki jest łatwiejszy do tego powinieneś napisać o językach jakie znasz ....

najłatwiejszy jest

Autoit3

potem dałbym TP

i VB 6(bo Net nawet nie sprawdzałem)

C++ dałbym na tym samym miejscu co CSharp wiesz może czemu ?

bo mają dużo cech wspólnych największa różnica to ze C# jest pisany w klasach które występują też w C++

ASM nie jest trudny tylko nie czytelny

Opublikowano

PASCAL jest łatwy. W końcu jego 1 uczą na programowaniu. Pascala się w miesiąc nauczysz jak jestes chociaz odrobine kumaty

Opublikowano

Właśnie takiego tematu suzkalem. A co sadzicie o delphi?

1. Jeżeli pomogłem daj +

2. Jeżeli nie patrz punkt 1

W sygnaturze powinienem mieć jakiś fajny link, ale niestety nie jestem na tyle słitaśny, żeby coś wymyślić.

Jeżeli masz jakiś problem pisz PW, dołoże wszelkich starań aby ci pomóc.

Opublikowano

Według mnie Delphi jest najprostszy, ale to moje zdanie. Co TY wybierzesz, to nie moja sprawa ;p

extremoonesignature1.jpg

inextremousek.jpg

Opublikowano

Imo VB.Net jest najprostszy =d Potem idzie C++ lub C# (@kilo_kartofli ladnie to wytlumaczyl :)) O autoit nie mowie, tego nawet nie trzeba sie uczyc =P

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

<offtopic>Angielski</offtopic>

<topic>"Który język najłatwiejszy?" - spróbuj sam każdego z osobna. Każdy poleca Ci to co sam uważa za najłatwiejsze. Prawda jest taka, że to jest tylko własna subiektywna opinia, decyzję musisz podjąć sam.</topic>

Gość dsfcedrwf
Opublikowano

to raczej indywidualna sprawa, bo sporo języków ma hmm dość znacznie rozbudowany "program", w którym piszesz wszystko + masz do tego komponenty, chyba c++ buiilder, visual c++ (chyba ma koponenty nie?), delphi, nawet java + pewnie jeszcze jest tego trochę. W pewnym stopniu te wszystkie języki są do siebie trochę podobne, to już od ciebie zależy co mi podpasuje. W necie nawet jak są jakieś opisy na np. injectory dll, czy protokół gg, czy inne duperele to kod w delphi i c++ (chyba) wygląda prawie tak samo (hmm,jak to nazwać, składnia inna? no i w c++ zmienne itd deklarujesz tam gdzie ci się podoba, a w delphi po słownie var, a kod piszesz niżej pod begin i tam już w środku kodu sobie zmiennej nie zdeklarujesz).

Java też jest ok, choć trochę dziwne nazwy w niej są, nie podoba mi się. A VB, czy C# itd to nie wiem jak wyglądają, ale niby też są przyjemne, no i w necie widziałem jakieś fora, gdzie pełno dzieciaków udzielało się w dziale VB więc pewnie jest "zrozumiały", fajny no i może tego VB polecałbym do nauki (choć sam nigdy w nim nie siedziałem, nawet sekundy), na drugim miejscu np. C++ Builder, Delphi i może C#?, a javę omijałbym (sporo osób nie lubi programów pisanych w javie z powodu "mułu". Gdyby ktoś miał wybierać pomiędzy jDownloaderem pisanym w javie, a jDownloaderem pisanym w jakimkolwiek innym języku (bez NET Frameworka), czyli właściwie każdym innym to wybrałby oczywiście tego innego jDownloadera)

Opublikowano

Polecam do programowania dev-c++ przynamniej mi sie dosyc latwo programuje w tym programie ;p

opanujesz intrukcje wyboru switch, instrukcje warunkowe if oraz instrukcje iteracyjne(powtarzajace sie) np: petla for

i git majonez miod malina

p.s.

jestem na drugim roku technikum informatycznego ;p

moge dac podstawy z wywolywania tych powyższych instrukcji ;p

Opublikowano

ja na wstep polecałbym pascala...możecie się śmiać...ale znajomość tak banalnego języka pozwala 'włączyć' logiczne myślenie ... zacznij pisać kalkulatorki, quizy, operuj na tablicach 1 i wielowymaiarowych jak opanujesz wszelkie podstawy Pascala to bierz się za C, jeśli miałeś do czynienia z auto'item itp

jesli wiesz jak deklarować i zmienne, stałe określać ich typy, tworzyć i używać procedur to nie ma na co czekać :P C i wiele książek :) a w przyszłości będziesz mi pisał firmware do tostera :D

Opublikowano

To odświeżę temat i uważam że banalnym językiem jest C++, hmm..może dla mnie ale wszystko jest w nim proste i logiczne. Miałem problem tylko ze wskaźnikami... yyy które ja bynajmniej uważam za najtrudniejszą rzeczą w C++.

Opublikowano

Ostatecznie wybór języka programowania, w którym chce się tworzyć jest kwestią indywidualną. W praktycznie każdym języku programowania można napisać coś, co bez problemu można przetłumaczyć na inny. Jedyną najważniejszą rzeczą to pojęcie składni języka. No i oczywiście ważna jest też wyobraźnia oraz niemałe umiejętności matematyczne ;) no bo co to za programista, który nic nie potrafi wymyślić, czy rozwiązać jakiegoś problemu przeszkadzającego w dalszym tworzeniu :P Tyle ode mnie.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

ej powie mi ktos jeszcze czy dwa jezyki mozna polaczyc ze soba w 1 programie?

w sensie ze NA PRZYKLAD w delphi uzyc TP albo delphi w c++?

ja dopiero zaczalem swoja przygode z programowaniem wiec znam jedynie podstawy TP (ucze sie 2 dni a umiem juz petle, deklarowac zmienne, operatory [ if, and...] no i jeszcze pare tam zeczy z tych trudniejszych ;])

i nie wiem tylko czy bede mogl zastosowac swoja wiedze z jednego jezyka w drugim ;p

dzieki za odp :D

Loffciasz mnie? :*

Daj Plusha ;D

Opublikowano

Dla mnie najłatwiejszy język to polski potem angielski, niemiecki i francuski, a najtrudniejszy to japoński. :)

rydah for life

Opublikowano

już sie tak trudnością polskiego nie podniecajcie. w czeskim na dzień dobry są 4 rodzaje " i ", trzy rodzaje " ó ", a jak wejdziesz do kafejki w której jest 10 kompów to na każdym te ich er-zety to inna kombinacja klawiszy. ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...