Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer ONLY Premium

Manna;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak myślicie czy w dzisiejszych czasach serwer only premium ma szansę wypalić w polsce? Co do trybu to chyba survival + gildie czy coś takiego bo na takich trybach najwięcej osób gra. Chciałbym zrobić serwer tylko dla graczy premium, dość mam odpalonych stivów. Oczywiście nawet gracz premium może cheatować jednak znacznie częściej cheatują dzieci na non-premce. Chciałbym aby w tym temacie wypowiedziało się jak najwięcej osób co myślą o takim serwerze i czy ma on szansę wypalić ?

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Wypalić - może wypalić, ale nie licz na więcej niż ~20 graczy po dobrym rozkręceniu. Zdecydowana mniejszość graczy ma premium i wolą oni grać na większych serwerach znanych Youtuberów.

Opublikowano

Żeby to wypaliło musi być serwer z mnóstwem różnorakich dodatków które by umilały grę i pozwalały na odstresowanie się po ciężkim dniu. Ale by to wypaliło po pierwsze musisz mieć dużo pomysłów, po drugie musisz posiadać bardzo dużo kasy by opłacić dobrą maszynke która uciągnie przynajmniej 300 osób oraz by kupić kilka reklam na YT (wystarczy u ytbera 10k widzów), a po trzecie zdecydowanie gracze z kontami premium, a jak wiemy 3/4 polskich graczy MC nie posiadają premki, podsumowując serwer nie ma prawa wyplić bez chęci i kasy.

Opublikowano

­Myślę, że będzie cieżko. Pomysł fajny na serwer dla premium, jednak musi to być tryb, który ich nie znudzi, może wiele trybów nawet. Będzie ciężko żeby serwer zarobił na siebie, bo takie serwery chyba popularnością się nie cieszą, patrząc na to że większość ma non-premium.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Pamiętam był kiedyś taki serwer tylko dla graczy premium i grało na nim dziennie nawet z 200 osób. Niestety to było kiedyś. Myślę, że dzisiaj byłoby ciężko ruszyć z takim serwerem. Obecnie nikt nie kupi premium żeby pograć na serwerze skoro ma pełno innych non-premium. Ja właśnie kupiłem premium tylko dla tego, aby grać na serwerze :D. Ale podsumowując to wielu graczy nie zdobędziesz jeżeli ten serwer nie będzie czymś co go będzie wyróżniać od wszystkich innych, a z tym dzisiaj ciężko.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

To do początku

Wszyscy czitują Premium i pirackie.

Musisz dodać jakieś zabezpieczenie za czity żeby to zmniejszyć ne tracąc największego pirackiego grona taka prawda w PL najwięcej jest pirackich "kont"

Sam nie mam premium (kupione i zapomniałem hasła ;-;)

A hacków ostatni raz użyłem 3lata temu żeby oszukać i od tamtej pory nie pobierałem żadnego clienta do oszukiwania.

Czy ja wiem czy ma szansę w PL na 100% nie dasz rady utrzymać się długo może jakieś 4/6 miesięcy ale nie dłużej.\

Jakby dał NP i ban bez opcji kupna UB to zmiejszysz listę oszustów dodatkowo dodaj autoryzację np numerem telefonu sms za 0zł albo adres email ip ipv4 itd

coś co sprawdzi czy dane które się rejestrują gdzieś w bazie już są

Tak więc nie warto stawiać bo możesz się na tym przejechać i to twardo

TEMAT

Opublikowano

Taki serwer może wypalić jednak nie będzie na nim, aż tak dużo graczy, ponieważ w Polsce posiadaczy gry jest bardzo mało. Uważam, że takie posunięcie będzie stratą czasu poświęconego na konfiguracje plików jak również może się to nie opłacać - koszta maszyny będą większe niż zyski z serwera.

Opublikowano

Zależy jaki typ serwera, zazwyczaj gracze z premium są pewniejsi i dojrzalsi (zazwyczaj!) więc najpierw trzeba skonkretyzować dla kogo ma być ten serwer jeśli masówka to non-premium jesli coś poważniejszego to radziłbym premium

Opublikowano

@topic

Jedyny moment kiedy serwery premium wypala to wtedy kiedy MPCforum zabroni reklamowania non-premium. Forum nie pobiera piractwa lecz 80% tego dzialu to pomaganie piratom i niestety nie widze jak by to sie mialo zmienic...

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...