Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter Strike: Global Offensive -Długie ładowanie map.

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie. Można to naprawić? Nie rozumiem jednego że Valve wie doskonale że dużo osób ma mało fps a nic z tym nie robi. Mapy się ładują ok 1 min, 2 min jak gadam przez ts. Po załadowaniu czekam 30 s ok. Aż się odlaguje. Niby sie ładują np. tekstury ale używam cl_forcepreload 1. Później już gram spokojnie na 80 -90 fps.

Sprzęt.:

Proc: AMD Athlon +3800 Dual Core 2.01 Ghz

Karta: Nvidia GeForce 9600 GSO 512

RAM: 1GB

Robiłem defragmentację. Czy można ją robić podczas używania steama? Bo tak zrobiłem. Myślę że jak korzystamy ze steama to defragmentator poprostu omija tego Steama skoro jest używany.

Opublikowano

Też tak mam, prawdopodobnie wina dysku HDD ;/ 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Komputer mam bodajże od zerówki do teraz (jestem w gimnazjum). Ale denerwujące jest to że koledzy mówią : E Smajdzio się będzie pół godziny ładował xD. Dzisiaj dzień dziecka i zobacze czy mogę zainwestować. Niestety boje się że coś żle zrobie i sie zepsuje bo nie wiem gdzie dysk wsadzić. Chciałbym dysk do 200 zł SSD jest taki? Jeśli tak to napiszcie. A karta graficzna dobra? Napisze wam model dysku:

WDC WD1600YS-01SHB1.

I zadałem pytanie czy mogę defragmentować podczas używania steama?

Opublikowano

Kupno dysku ssd nic Ci nie da, skoro reszta jest taka słaba

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Nie pier**lcie mu, że to od dysku.

@ top

Za ładowanie map odpowiada procesor.

Masz bardzo słaby procesor, jakiś stary amd i do tego 2.01Ghz.

Jeżeli byłby to np. 4-6 rdzeniowy 2.01Ghz to zobaczyłbyś, że mapy by się szybciej ładowały.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Nie pier**lcie mu, że to od dysku.

@ top

Za ładowanie map odpowiada procesor.

Masz bardzo słaby procesor, jakiś stary amd i do tego 2.01Ghz.

Jeżeli byłby to np. 4-6 rdzeniowy 2.01Ghz to zobaczyłbyś, że mapy by się szybciej ładowały.

Jak nie masz zielonego pojęcia o silniku source to lepiej nie pisz.

Silnik source używa 1 rdzenia na wszystkie obliczenia ponieważ nie jest przyswojony do używania 'wszystkich rdzeni'. 

Jeśli chcesz aby mapa ładowała się szybciej wymień dysk twardy, u mnie odpalanie z HDD to jakieś 15-20s z SSD <10s.

graphic.png
Opublikowano

Jak nie masz zielonego pojęcia o silniku source to lepiej nie pisz.

Silnik source używa 1 rdzenia na wszystkie obliczenia ponieważ nie jest przyswojony do używania 'wszystkich rdzeni'. 

Co ty piszesz?

W takim razie wytłumacz dlaczego w opcjach gry można włączyć/wylączyć Multicore Rendering?

graphic.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NIe chce tu kłótni. Ok poradze se z tym ładowaniem tylko jeszcze jedno. Gdy sie mapa załaduje gra się zawiesza i tak ścina przez jakieś 20 sekund i musze czekać na respie. Chcem to naprawić. POMOCY BYŁO TO PISANE W TEMACIE A NIKT NIE ZAUWAŻYŁ

Opublikowano

Masz 1gb ramu, słaby, stary sprzęt, tu nie ma czego naprawiać

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Left4Dead 2 mimo lepszej grafy zapyla jak burza i do tego szybciej sie ładują mapy. Jak to możliwe? Ja wiem że ten złom stać na więcej. Skyrim mimo lepszej grafy też śmiga. Zawitam w Valve i Gabe liścia dostanie za to że patcha nie ma na optymalizację. Wcześniej cs go też śmigał gdzieś w 2013r a teraz nie. To pewnie wina tego że skiny dodali

Opublikowano

Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz. Procesor dobrze sie bawi przy graniu w cs. Wykorzystanie procesora to około 20%. Raz troszke wzrasta a raz zniża. Wyłącze pewną opcję w biosie i dam znać.

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie. Można to naprawić? Nie rozumiem jednego że Valve wie doskonale że dużo osób ma mało fps a nic z tym nie robi. Mapy się ładują ok 1 min, 2 min jak gadam przez ts. Po załadowaniu czekam 30 s ok. Aż się odlaguje. Niby sie ładują np. tekstury ale używam cl_forcepreload 1. Później już gram spokojnie na 80 -90 fps.

Sprzęt.:

Proc: AMD Athlon +3800 Dual Core 2.01 Ghz

Karta: Nvidia GeForce 9600 GSO 512

RAM: 1GB

Robiłem defragmentację. Czy można ją robić podczas używania steama? Bo tak zrobiłem. Myślę że jak korzystamy ze steama to defragmentator poprostu omija tego Steama skoro jest używany.

Jak ty na takim złomie masz 80-90 fps, wbij na ffa gdzie jest ponad 30 osób i zrób ss'a tych fps'ów i nie bądź śmieszny. Co do długiego ładowania, patrz co ty masz za procesor do tego 1Gb ram... Dokup ram, min 2Gb, wykręć proca i kup ten dysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...