Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nomadmemory tibia flash client

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się dowiedzieć nieco o nomadmemory. Nigdy w tym nic nie robiłem i mam parę pytań.

Chciałbym zrobić program który wyłapuje tekst wyświetlany w przeglądarkowej wersji tibii. Dokładniej chodzi mi o czat server log.

Wiem jedynie tyle, że takie rzeczy są zawarte pamięci. Za pomocą cheat engine próbowałem znaleźć taki adres i rzeczywiście znajdywało tekst, ale zanim zacznę coś robić chciałem zadać kilka pytań dotyczących adresów tych pamięci. 

1. Czy adresy będą się zmieniać po ponownym uruchomieniu gry i czy są różne na innych komputerach?

2. Czy na różnych przeglądarkach będą różne adresy?

3. Jeśli się będą zmienić czy jest możliwość, że np. na czacie napisze wczesniej ustalony tekst i program według tego tekstu znajdzie odpowiedni adres?

4. Czy odczytywanie i zmiana może być wykryta i prowadzić do bana?

Opublikowano

1, 2, 3 tak , ale  można wyliczyć stałe i trochę trudniejsze

4 nigdy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A możesz wytłumaczyć jak wyliczyć stałe albo jak wyszukać adres pamięci według tekstu?

Do jakiego procesu mam się podłączyć skoro gra jest przeglądarkowa a chrome ma sporo procesów i wszystki chrome.exe?

Opublikowano

A możesz wytłumaczyć jak wyliczyć stałe albo jak wyszukać adres pamięci według tekstu?

Jeśli chodzi o zawsze poprawne adresy, to poczytaj sobie o wskaźnikach, jak się je znajduje, itp.. Swoją drogą w przeglądarce ścieżki na 99% będą zmienne w zależności od pory dnia, pogody, liczby litrów wody w Pacyfiku i podobnych, więc przygotuj się na mordęgę.

Jeśli chodzi o wyszukiwanie to robi się to tak że po prostu lecisz przez pamięć procesu po kolei aż znajdziesz poprawne dane - jeśli chcesz to robić w au3 to również przygotuj się na mordęgę, bo ten język nie jest dobry do takich rzeczy.

Opublikowano

Ok czyli właściwie nie opłaca mi się tego robić w au3 bo i tak wyjdzie z tego papka. 

Czy c++ to dobry język do takich zabaw?

Opublikowano

Wystarczy że znajdzie sobie jedną stałą na podstawie której będzie sobie można obliczyć inne wartości. 

W czym program  się nie napisze pierwszym problemem zawsze będzie właściwy point i jego sposób obliczenia. Nie myśl ze zmiana języka cokolwiek ułatwi.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nawet ręcznie nie mogę znaleźć adresu który mnie interesuje a mianowicie tego który przechowuje cały chat server log. Wszystkie wiadomości mają osobny adres więc nawet nie mam jak tego zrobić. Myślałem że będzie adres który przechowuje ostatnią wiadomość lub wszystkie. Chyba że po prostu nie umiem dobrze obsługiwać cheat engine.

Opublikowano

Nic dziwnego - często napisy umieszcza się na stercie, bo mają zmienną długość, więc będą porozrzucane wszędzie po pamięci. Musisz wziąć sobie początek jakiejś wiadomości i poszukać wskaźnika do niej - następnie znaleźć strukturę danych, która przechowuje te napisy i to jej szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...