Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

tasia997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z myszką która sie zacina  na 3 sec co jakiś czas i zdzyło jej sie rozłączyc  marki :

A4tech

2x Office 7k

model :

MOP-70D

LINK:   http://www.komputronik.pl/product/61275/A4_TECH_MOP_70D_OPTO_MINI_7D_.html

1. przekładałem porty usb ale to na nic
  2. nie mam pojęcia od czego to może być
  3. licze na pomoc z waszej strony
  4. wydaje mi sie ze coś z  tym http://kacikpc.pl/sprzet/przerywanie-lub-zacinanie-myszki-komputerowej-jest-na-to-sposob/   pod punkt w linku jak i tu  5:
  5. Selektywne wyłączanie portów USB: oszczędzanie energii

Jeżeli problem zacinania, lub rozłączania myszki występuje na laptopie, to przyczyną mogą być funkcje odpowiadające za selektywne zawieszanie magistrali USB – innymi słowy oszczędzanie energii baterii. Funkcja selektywnego zawieszania USB wstrzymuje urządzenia USB, w celu wydajnego zarządzania energią czerpaną z baterii – czasami sprawia ona problemy i nie wznawia działania zatrzymanego portu USB.

Aby wyłączyć funkcję selektywnego zawieszania magistrali USB, należy uruchomić rejestr systemu Windows (start -> regedit) i zlokalizować klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB

Odnajdujemy klucz  – jeżeli nie istnieje, należy go utworzyć – Edycja -> Nowy -> Wartość typu DWORD. Klikamy dwukrotnie na kluczu i modyfikujemy jego wartość wpisując 1. W ten sposób wyłączymy selektywne zawieszanie portów

6. lecz nie moge odnaleśc DisableSelectiveSuspend i nwm gdzie go utwożyć

7. specyfikacje komutera chyba nie śą potrzebne sory za ort :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...