Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie filozoficzne o dziewczynach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro jesteś płytki to widzisz więcej brzydkich dziewczyn...

W ogóle  najgorsze pytanie "Ona jest ładna?" zazwyczaj pytają mnie o dziewczynę z którą nigdy nie rozmawiałem i nie umiem  odpowiedzieć... wiem ze  wygląd i charakter to dwie różne zeczy ale ja nie umiem  ocenić tego pierwszego bez  charakteru :/

Co do pytania sądzę że  Piekno to  pojęcie względne i każdy ma innych gust....

Po za tym nie ocenia się ksiażki po okładce

Opublikowano

­Piękno to pojęcie względne, więc tutaj cieżko będzie Ci się dogadać. Drugą kwestią jest to, że nikt sobie urody nie wybiera przed narodzeniem, a też nie każdy chce lub nie każdego stać na operacje plastyczne.

Jest dużo ładnych dziewczyn, którym sama osobiście mogę pozazdrościć, ale cóż.. wyglądu się nie wybiera. ;) Zresztą wygląd nie powinien byc tak ważny dla człowieka. Liczy się charakter. Co nam po pięknej dziewczynie, jeśli okaże się, że w głowie ma pustkę?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jak już napisała poprzedniczka, to kwestia względna. Ile to ja kłótni z kumplami miałem o to czy dana dziewczyna jest ładna, średnia, brzydka itp xD Każdy ma inny gust. 

Opublikowano

Nie prawdą jest, że większość kobiet są brzydkich. Większość to przeciętność. Gdyby przeciętności nie było najwięcej to nie bylaby ona przeciętna. Gdyby większość były ładne to tak na prawdę nie byłyby ładne. Takie są po prostu prawa rządzące tym wszystkim. Są ładne, są brzydkie, ale najwięcej na świecie jest przeciętności.

Opublikowano

Przecież to, czy dziewczyna jest ładna, czy brzydka to nie jest ocena subiektywna.

Względne, to może być czy jest to 8/10 czy 9/10, a nie czy jest ładna czy brzydka.

Biorąc pod uwagę to jak dziewczyny czarują makijażem, to na ulicy widać zdecydowanie więcej ładnych dziewczyn, niż tych brzydkich.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dlaczego więcej jest brzydkich niż ładnych ? To niesprawiedliwe. Co wy o tym sądzicie ?­

DNA-Gen.jpg

Na przyszłość polecam biologię ,, ktura pszeciesz óczy jag rosnom szaby ''.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ależ wy pieprzycie. Że niby wygląd nie jest ważny? Że liczy się tylko charakter? Tak? To zagadajcie z własnej woli na imprezie czy ulicy do jakieś brzydkiej albo otyłej, albo starej, albo wszystko naraz kobiety. Ciekawe, kto z was by się odważył...
Oczywiście, bycie ładnym to nie wszystko i można kogoś pokochać nawet nie znając wyglądu, chociażby w Internecie, a z tępą pięknością nie sposób w związku wytrzymać, ale to nie zmienia faktu, że jesteśmy tak stworzeni, że wygląd się liczy i jest bardzo ważny. Na równi z charakterem. A kto się będzie ze mną kłócił albo jest wyjątkowo wyjątkowym wyjątkiem, albo sam siebie oszukuje, jak ja kiedyś.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

­

­

Że niby wygląd nie jest ważny? Że liczy się tylko charakter? Tak? To zagadajcie z własnej woli na imprezie czy ulicy do jakieś brzydkiej albo otyłej, albo starej, albo wszystko naraz kobiety.

Powiem Ci, że miałam kilku facetów, którzy nie byli zbyt atrakcyjni, a jakoś nie obchodził mnie ich wygląd, a charakter. To w nim według mnie kryje się piękno człowieka. Na wygląd zewnętrzny nie mamy wpływu (chyba, że pójdziemy na operację plastyczną lub nałożymy tonę makijażu), poza tym piękno zewnętrzne przemija. Będziesz mieć kobietę, to jak bedzie mieć zmarszczki, przytyje, zestarzeje się, etc to ją wtedy rzucisz, bo wygląd ma znaczenie? Piękno zewnętrzne przemija, nie ma sensu tylko i wyłącznie na to patrzeć. I też nie zauważyłam, żeby ktoś powiedział że TYLKO liczy się charakter.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Co sądzę? Chciałyście równouprawnienia to macie. Gdzieś słyszałem, że brzydka dziewczyna musi pracować na wszystko jak facet (ciężko) i coś w tym jest bo jak się spojrzy na feministki... ;)­

784091427630431250239.png

Opublikowano

­@Chris. ale kto tu mówi o równouprawnieniu? ;d Zresztą nie wiesz, czy np. ja, czy też inna kobieta na forum, tego chciała, więc nie ma co mówić za wszystkich. Zresztą myślę, że nie ma to nic wspólnego z tematem. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko tematu szczerze mówiąc nie czytałem tyle co zerknąłem na pierwszy post. Napisałem o równouprawnieniu, ponieważ feministki zazwyczaj są brzydkie. Mam rację? One walczą o to by były traktowane równo z nami, facetami więc nie mają czasu zadbać o siebie. Co za tym idzie są brzydkie. Nie ma kobiet z natury brzydki. Jest to szereg decyzji podjętych w jej życiu. Dziwni to zabrzmiało ale takie mam zdanie na ten temat. Najważniejsze by kobieta czuła się dobrze w swoim ciele ale bądźmy szczerzy wy musicie zawsze pięknie wyglądać ;)

784091427630431250239.png

Opublikowano

Jeśli laska mówi, że liczy się wnętrze albo coś w stylu 'nie oceniaj po okładce' to musi być naprawdę brzydka.

Powiem wam tak... Nie ma kobiet brzydkich, są tylko niezadbane. W sumie z pieniędzmi tak samo - bogata versus biedna, to tez inaczej wygląda, ale nawet biedna kobieta może o siebie zadbać i wyglądać jak milion dolarów.

Kobieta ma pachnieć i wyglądać, a nie być smrodem z nieumytymi włosami, niezadbanymi paznokciami, z szorstkimi dłońmi.. Ma po prostu o siebie dbać. 

Dziewczyny w pewnym wieku dorastają do miana kobiety i wtedy myślą o tym inaczej, żeby wyglądać i zadbać o siebie.

Ciekawe czy Ty się zaliczasz do przystojnych facetów... ^^

Facet nie musi być przystojny, ważne żeby pracował i zarabiał pieniądze i dbał o siebie tj. obcinał paznokcie u nóg, miał nienaganne dłonie, czyste buty, wyprasowaną koszulę czy ładnie ułożone włosy i białe zęby.

W tym świecie to kobieta ma być ładna, a nie facet, więc o wygląd oceniać możemy tylko panie.

Opublikowano

­

W takim temacie pozdrawiam kicie co nie potrafią sie malować. :*

Dzięki.

Kwestia tego, czy jakaś dziewczyna jest atrakcyjna, czy nie, to już zależy od danej osoby. Dla jednego faceta może być ładna, dla drugiego nie.

Ogólnie nie ma brzydkich i ładnych, są zadbane i te, które mają to w dupie ;-).

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

­Kwestia gustu ^_^

Dla Ciebie brzydka, dla mnie ładna ... Dziewczyna powinna umieć o sobie zadbać. Wygląd jest ważny, ale nie najważniejszy. To on przyciąga, ale charakter zostawia :D 

Jak zobaczę jakąś - wiadomo, swoje pomyślę, ale staram się nie obgadywać itp. bo sam nie jestem aż taki przystojny :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...