Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włączanie ChannelNotify w JTS3ServerMod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z włączeniem funkcji  ChannelNotify w JTS3ServerMod.

Co mam wpisać w bot_functions = 

aby włączyć tą funkcję ? 

@Edit

Funkcję włączyłem ale w folderze config nie ma takiego pliku, w którym mógłbym skonfigurować, np. w przypadku jakiego kanału ma zostać wysłanie powiadomienie i do kogo, jeżeli wejdzie się na ten konkretny kanał.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Nadal nie rozumiem, cfg wiadomości to: channelnotifymessages.cfg

cfg samej opcji (powiadomienie jakie grupy, kanał etc.): około 189 linii.

Opublikowano

# JTS3ServerMod Config File
# Channel Notify message, specified clients get this message as chat or poke message.
# You can use the following keywords, which will be replaced:
# %CLIENT_NAME% - Client Name
# %CLIENT_NAME_CLICKABLE% - Clickable client name (many characters, not useful for poke messages!)
# %CLIENT_DBID% - Client Database ID
# %CLIENT_UNIQUEID% - Client Unique ID
# %CHANNEL_NAME% - Watched Channel Name
# %CHANNEL_NAME_CLICKABLE% - Clickable watched Channel Name (many characters, not useful for poke messages!)
# Typical BBCode like in Teamspeak 3 Client possible. You can use \n for a new line.
Client %CLIENT_NAME% (DB ID: %CLIENT_DBID%) joined channel %CHANNEL_NAME%!

# Channel Notify message for the watched client.
# If enabled, clients joining the watched channel get this message as chat or poke message.
# %CLIENT_COUNT% - Number of target group clients who get informed about this client
# %CLIENT_NAMES% - List of names of target group clients who get informed about this client
# %CLIENT_NAMES_CLICKABLE% - List of clickable client names of target group clients who get informed about this client (many characters, not useful for poke messages!)
# Typical BBCode like in Teamspeak 3 Client possible. You can use \n for a new line.
Please wait in channel %CHANNEL_NAME%, %CLIENT_COUNT% people are online to help you.

# Channel Notify message for the watched client, if no target group client is online.
# If enabled, clients joining the watched channel get this message as chat or poke message.

Currently no admins are online, please write us an email or wait in channel %CHANNEL_NAME%.

No to u mnie z kolei w tym pliku jest tylko tyle:

Poprosiłbym w takim razie o jakiś ogarnięty link do tego JTS3. Ja pobierałem go ze strony 

addons.teamspeak.com/directory/addon/miscellaneous-tools/JTS3ServerMod-Multifunction-TS3-Server-Bot.html

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

To skąd wziąć pozostałą część skryptu. Część, w której zdefiniuję użytkowników mających dostać poke czy kanały na które po wejściu zostają te poke wysyłane do odpowiednich grup ?

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

I w tym pliku mam to edytować? 

Uważałem, że jest to tylko przykład.

@Edit

Więc mam do gdzieś przekopiować czy edytować w tym pliku example ? 

limbo-spider-800x100.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...