Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książki

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Będę kupowała w te wakacje książki. 2 pierwsze tomy (trzeci już mam) Igrzysk śmierci i 2 tomy opowiadań o wiedźminie (wypadaloby je ponoc znać przed sagą.) Miałam problem ze znalezieniem na allegro tych książek w twardej okładce, zwlaszcza z wiedźminem. Pomożecie? Wolalabym miec w twardej, zeby mi sie nie zniszczyly. 

Opublikowano

Tutaj masz całego Wiedźmina w twardej oprawie: http://www.matras.pl/sapkowski-wiedzmin-komplet,p,207683

Tylko, ze to jest cały Wiedźmin, a nie będę ryzykował i kupował wszystkich tomów ;) Po za tym nie mam nawet tyle kasy. Zaczną od jednej książki, czyli jednego z dwóch opowiadań. Osobono chyba nie mozna kupic, nie?

Interesują mnie tylko dwie pierwsze książki i najlepiej w stanie idealnym. Kosogłos już mam, w twardej oprawie co poniekąd wymusza wręcz na mnie, by poprzednie książki mieć również w twardej. Do tego dochodzi moja chęć posiadania ksiazki w stanie idealny, toteż tak jak wspominalam interesuję mnie tylko twarda i nowe książki oraz tylko dwie pierwsze. W każdym razie dzięki za chęć pomocy. 

Opublikowano

Tylko, ze to jest cały Wiedźmin, a nie będę ryzykował i kupował wszystkich tomów ;) Po za tym nie mam nawet tyle kasy. Zaczną od jednej książki, czyli jednego z dwóch opowiadań. Osobono chyba nie mozna kupic, nie?

Spróbuj napisać mejla do sklepu. Może ci sprzedadzą.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

W Empiku nie ma?

Nie ma.

A może niepotrzebnie się martwie i po prostu powinnam kupić książkę z miękką okładką? Jak jest? Niszczą się szybciej? Zależy mi na tym by książka byla w stanie perfekcyjnym, wiem to troche przegięcie, ale tak mam, że rzeczy, ktore kolekcjonuje muszą być w świetnym stanie.

Opublikowano

A może niepotrzebnie się martwie i po prostu powinnam kupić książkę z miękką okładką? Jak jest? Niszczą się szybciej? Zależy mi na tym by książka byla w stanie perfekcyjnym, wiem to troche przegięcie, ale tak mam, że rzeczy, ktore kolekcjonuje muszą być w świetnym stanie.

To tak nie działa. Jeśli będziesz o nią dbać i po przeczytaniu odstawisz na półkę, nie zniszczy się nawet odrobinę (sprawdzone na ponad 70 mangach), ale jeśli będziesz np. nosić ją w plecaku przez dwa tygodnie, to nie zdziw się, że róg czy dwa będą zagięte. Żeby ją w nim ochronić, możesz włożyć ją do koszulki na kartki i położyć grzbietem do dołu w pustej kieszeni. Również sprawdzone.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Książka w miękkiej oprawie, jeśli nią nie rzucasz i ogólnie szanujesz, może stać sobie dość długi okres na półce. Niepotrzebnie się martwisz.

Opublikowano

Problem w tym, że jestem leworęczna, często coś rozlewam, coś mi spada itp. Boję się, ze mimo chęci i tak zniszczę książkę. Co do mang to mam 7 tomów, generalnie nie mam zniszczeń, określiłbym stan na tak 95% średnio, tylko, że mange się czyta przez 30 minut - godzine, a książke jednak się czyta długo. Ale chyba nie mam wyboru, przynajmniej będę mial motywacje, zeby dbać o książke, choc bedzie ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...