Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monster

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Monster

18793.jpg

Ilość odcinków: 74

Gatunki: Dramat, Psychologiczne, Thriller, Horror, Seinen, Policja

Typ widowni: Dla doroslych facetow

Miejsce na malu pod względem tego jak ten tytuł jest oceniony: 34

Średnia ocen tego anime na malu: 8.74

Opis anime:

Anime opowiada historię młodego chirurga - Kenzou Tenmy, nazywanego geniuszem w swoim fachu, przed którym drzwi do kariery dopiero się otwierają. Jego życie usіane jest różami. Spełnia się zawodowo pomagając ludziom, co sprawia mu największą przyjemność, i jest zaręczony z piękną córką dyrektora szpitala - nic tylko pozazdrościć. Jedynym warunkiem utrzymania tego stanu rzeczy jest bezgraniczne posłuszeństwo szefowi.

Pewnego dnia do szpitala trafia mały chłopiec, który został postrzelony w głowę. Kenzou, jako najlepszy chirurg w całym szpitalu, zostaje przydzielony do tej operacji. Gdy szykuje się do pierwszego cięcia, na salę operacyjną przychodzi lekarz, oznajmiając wolę dyrektora - Tenma ma zostawić pacjenta i poprowadzić inny zabieg, a mianowicie burmistrza, który obiecał sporą dotację na rzecz tej placówki. Dotychczas uległy lekarz, gotowy wypełnić każdy rozkaz, sprzeciwia się decyzji przełożonego i zamiast bogacza ratuje chłopca. W rezultacie zostaje zdegradowany do najniższej możliwej pozycji w szpitalu, a narzeczona zrywa z nim. W jednej chwili jego idealne i luksusowe życie legło w gruzach.

Moja opinia (nie skończyłam tego anime, na razie obejrzałam tylko 52 odcinki, jednakże już teraz mogę napisać co nieco. Opinie zedytuje jak skończę całe anime). Więc:

Generalnie monster jest majstersztykiem swoich gatunków. Jest to świetne anime głównie pod względem fabuly, czyli gatunku jakim jest thriller, detektywistyczne no i psychologiczne. Nie polecam tego anime ludziom, którzy lubią oglądać anime przepełnione akcją, magicznymi wątkami i gdzie bohaterowie są nastolatkami ;) Monster to zdecydowanie coś poważniejszego. Nie ma tu chyba w ogóle fanserwisu. Wielu to anime może nudzić, więc od razu odstrzegam, zeby go nie oglądać jeśli nie gustuje się w takich anime i jeśli jest się młodym. O ile na początku to anime było dla mnie bardzo dobre, tak teraz, po obejrzeniu większości serii stwierdzam, że bardzo dobre to epitet o zbyt niskiej wartości jak na to, co już zdążyłem zobaczyć. Po prostu później mi bardziej zaimponowało, pozwoliłem fabule się rozwinać i oglądajać przebieg wydarzeń cierpliwie. W końcu to anime ma 74 odcinki. Za story dam mu pewnie 9 lub 10, to samo za bohaterów. Ogólnie polecam anime fanom gatunków i ludziom mającym ochotę obejrzeć coś porządnego,  ze złożoną fabułą, krok po kroku rozwijaną w aż 74 odcinkach. Anime może nie tyle co mnie momentami nudziło, ale pozwoliło mi poczekać na momenty podziwu. Niekiedy nawet mnie wzruszało. Jak skończę to poszerzę swoją opinię. Polecam ;)

A i od razu napiszę, przewidujac przyszłość: Jeśli porzuciles to anime po kilku odcinkach, bo nie jesteś targetem tego anime, oczekujesz "jarania", charakterystycznej muzyki, fanserwisu i akcji - Lepiej nie wypowiadaj się tutaj w tym temacie, bo po co ;) Tak jak pisałem to anime jest świetne, ale nie dla każdego. 

Opublikowano

Oglądałem Monstera z rok temu, ogólnie nie pamiętam go za dobrze, gdyż nie był jakoś dla mnie mega z*******y. Z początku był spoko, wciągnął mnie, ale z czasem zaczął mnie przynudzać. Po około 40 odcinkach niestety stwierdziłem, że nie chcę temu anime opierdalać strasznie oceny do 5 lub niżej, więc zostawiłem go z 6, czy tam 7(nie pamiętam). Rzeczy, które cały czas mi się podobały to byli dobrze wykreowani bohaterowie i brak jakiegokolwiek fanserwisu(mega plus)

Opublikowano

Oglądałem Monstera z rok temu, ogólnie nie pamiętam go za dobrze, gdyż nie był jakoś dla mnie mega z*******y. Z początku był spoko, wciągnął mnie, ale z czasem zaczął mnie przynudzać. Po około 40 odcinkach niestety stwierdziłem, że nie chcę temu anime opierdalać strasznie oceny do 5 lub niżej, więc zostawiłem go z 6, czy tam 7(nie pamiętam). Rzeczy, które cały czas mi się podobały to byli dobrze wykreowani bohaterowie i brak jakiegokolwiek fanserwisu(mega plus)

Widocznie nie jest to anime dla Ciebie ;) Ja się bawie świetnie, nie nudzę się. Fabuła jest po prostu z*******a.  Może dlatego, ze nie gustuje w shounenach, bo z tego wyroslam tylko bardziej w seinenach. Kwestia gustu. 

Opublikowano

Widocznie nie jest to anime dla Ciebie ;) Ja się bawie świetnie, nie nudzę się. Fabuła jest po prostu z*******a.  Może dlatego, ze nie gustuje w shounenach, bo z tego wyroslam tylko bardziej w seinenach. Kwestia gustu. 

Fakt faktem, że później są dłużyzny. To wręcz męczy. Niektóre wątki z parunastu odcinków mogli skrócić. Jeden kolega już zauważył, że akcja dochodzi do pewnego momentu i cała szybkość, i ciągłość spada na chwilę, by później utrzymać jeden stały poziom. Tytuł zasługuje na wysoką ocenę, jak i na obiektywizm.

Opublikowano

Fakt faktem, że później są dłużyzny. To wręcz męczy. Niektóre wątki z parunastu odcinków mogli skrócić. Jeden kolega już zauważył, że akcja dochodzi do pewnego momentu i cała szybkość, i ciągłość spada na chwilę, by później utrzymać jeden stały poziom. Tytuł zasługuje na wysoką ocenę, jak i na obiektywizm.

Moim zdaniem odpowiednio dawkowana jest historia. Ona nie jest po prostu zrobiona pod emocje tylko pod ogólną jakość historii. Po tym 45 odcinku jest dużó plot twistów. Generalnie postaci jest tak dużo, zagadki sątak złożone, ze rozwój anime jest długi toteż nie dziwie się, ze może to komuś nie podpasować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...