Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Globalserv

przemcio125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę Wam zaprezentować serwer Globalserv.pl dawniej freemine

Informacje o serwerze:
Tryby gry:
Jest to serwer lobby, do wyboru mamy 4 serwery:
-Serwer Freemine, serwer na którym jest bardzo dużo pvp, wyróżnia się mnóstwem wojen gildii,
-Serwer PvP, tu możemy sobie powalczyć z innymi użytkownikami,
-Serwer Skyblock, na tym serwerze mamy ciekawe wyspy, wiele eventów
-Serwer minigry, można tu pograć np. w SurvivalGames.
Ip serwera: Globalserv.pl
Forum: www.globalservers.pl
Wersja: 1.7-1.8
Otwarcie: 14 czerwca

Historia serwerów:
Serwer Freemine funkcjonuje od prawie roku, początkowa liczba graczy była nie zadowalająca: 20-50, z czasem powiększyły się te zasoby, grało nawet 120 osób. Teraz postanowiłem przygotować nową edycję dla Was, będzie to serwer lobby, na silniku BungeeCord. Serwery od zawsze sam konfiguruje i stawiam na wydajnych serwerach vps, dzięki czemu gra od zawsze była miła. Prowadzenie serwerów nauczyło mnie to czego potrzebuje gracz, tego że trzeba o niego dbać, serwerów nie robiłem, nie robię i nie będę robić dla kasy. Na naszych serwerach VIP nie wyróżnia się zbytnio od innych graczy a jego koszt to 11 zł.

Jak powstają serwery:
Serwery powstają już od ponad miesiąca, staramy się dopracować pod każdym względem, zabezpieczyć anty cziterom, wprowadzić jak najmilszą grę, dać bardzo dużo od nas dla Was. Mapy przygotowuje budowniczy, stara się aby nie zabrakło dla Was atrakcji. Pluginy w 100% przygotowałem ja, są drobne skrypty. Dbałem by serwer freemine był starym dobrym survivalem dlatego wgrałem też plugin factions, moim zdaniem jest to najbardziej zaawansowany plugin gildii. Oczywiście spolszczyłem ten plugin. Zakupione maszyny pod serwery są dokładnie oddzielone od innych myślę że 6 rdzeniowy procesor 3.6 Ghz nie będzie miał najmniejszego problemu z uciągnięciem serwera nawet gdy będzie grać 300 osób.

Administracja:
Właścicielem serwerów jestem ja sam osobiście.
Na serwerach mamy kilku strażników, Adminów oraz Moderatorów.
Administracja jest miła dla każdego, dba o gracza, zachowuje kulturę, nikogo nie olewa gdy potrzebuje pomocy.
Poszukujemy także kilku-kilkunastu nowych strażników.

Rekrutacja:
Rekrutacja naszego serwera jest otwarta, poszukujemy strażników, budowniczych. Strażnik może szybko awansować na wyższe rangi po samego Admina.
Rekrutacja jest prowadzona na naszym forum, wszystkich chętnych zapraszam

Serwery:

Serwer survival, wojny gildii, działki(Freemine)
Na serwerze jest stary dobry survival połączony z ciekawym systemem gildii, mamy tu bardzo dużo pvp, działki za drobną opłatą.
Vip nie ma bardzo wielkich uprawnień dzięki czemu szanse wszystkich użytkowników są wyrównane. Serwer bardzo dobrze zabezpieczony przed cziterami, godzinne testy były na prawdę warte końcowego efektu. Kilka screenów.
Poprawione komendy gildii.
2i8he2b.png

Pomoc.

nzhwzo.png

Kontakt z Administracją gdy jest offline.

2utglrd.png

Prace i lvl.

1to1w6.png

Drop.

256bjm0.png

Działki za 5000$

59u9ac.png

Serwer PvP;
Na tym serwerze najbardziej ceniłem ekonomię jak i zabezpieczenie przed cziterami.
Pluginy są bardzo dobrze wykonane a gra jest bardzo przyjemna gdy nic nam nie laguje.
Jest kilka ciekawych aren, z czego jedna duża. Służy nam plugin 1vs1 dzięki czemu zmierzysz się z graczem bez tracenia eq :)

Serwery SkyBlock:
Na tym serwerze liczy się kreatywność umysłu, to Ty decydujesz jak będzie wyglądać Twoja wyspa i jak będziesz ustawiony na serwerze.

Serwer MiniGry.
Na tym serwerze jest kilka map sg, robione są eventy co dzień o 19, możemy wygrać vipa i dostać go na wybranym serwerze.
Grę umilą nam minigry: spleef, survival games, 1vs1 i wiele innych.
Mam zaszczyt zaprosić na otwarcie już 14 czerwca, na otwarciu planujemy kilka eventów każdy może wygrać Vipa!!

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

­Fajnie, że jest tyle informacji, etc. Jednak nie ma sensu dawać tak jaskrawych i mało czytelnych kolorów, od tego oczy bolą. Popracujcie nad wyglądem, estetyką tej prezentacji.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

krwawe ciastko hahaha

Co do serwera to fajnie ze jest duzo napisane ale powinny byc tez zalaczone jakies ssy budowli.

No i na + tez jako takie spolszczenie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Każdy popełnia błąd ja akurat bardzo duży za co przepraszam, serwer jeszcze w budowie stąd brak screenów, obiecuje dostarczyć wkrótce :D

Opublikowano

Każdy jest mile widziany. Szczególnie na otwarciu gdy będzie impreza i możesz wygrać super vipa. Wkrótce podam dokładną godzinę.

Opublikowano

Trochę sobie pograłem i wymienię plusy i minusy :) :

Plusy:

- tabelka z pawej strony

- mili gracze, fajna atmosfera

- komenda /pomoc (chociaż tam zbyt wiele nie ma, no ale zawsze coś)

- ładny spawn

- świetne wymieniarki

- klasyczne wiadomości wejścia/wyjścia z serwera

- startowe itemy na spawnie

- dobry system działek

- komenda /gracz

- sporo warpów

- fajna arena pvp

- ciekawe rozwiązanie w postaci zastąpienia /warp survival losowym tp

- enchant na 30 lvl

Minusy:

- jak dla mnie za duży spawn (fajnie by było, żeby po wejściu na spawn były wszystkie informacje i ewentualnie za tym wszystkim jakieś budowle)

- czekanie 5 sekund na teleport na jakiś warp (wiem, że jest to coś w rodzaju blokady ucieczki przed walką i się sprawdza, no ale jednak przeszkadza to w graniu ;/)

- komendy z /gildie nie działają (chociaż domyślam się, że te /gildie nie jest potrzebne, więc przymknę na to oko ;D)

- nie ma CombatLoga (trochę szkoda, bo jest praktyczny)

- przestrzeń obok (obok, nie dookoła) spawna jest pusta (tutaj się trochę czepiam szczegółów, ale żeby był chociaż las z komendy /forestgen ;))

- mały sklep na /warp sklep

Oczywiście to jest tylko moja opinia i mój gust :)

Na chwilę obecną serwer jest ok. Nie jest jakiś wybitny, ale tragedii też nie ma.

Mam nadzieję, że w momencie otwarcia serwer będzie dobrze zbudowany i będzie posiadał kilka bajerów (jak np. trampolina).

Pozdrawiam i życzę sukcesu :D

Opublikowano

Hm...

Komenda gildie działa bez problemu, plugin combatlog jest...

Sklep jest na prawdę duży zobacz 2,3 piętro.

I to jest stara edycja ;d Nowa 14 czerwca i wtedy Cie zapraszam jak i wszystkich innych ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...