Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Pytań na Start..

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc witam.. Mam kilka pytań, bo chcę ponownie zacząć grać w tą ową gierkę i teraz mam te kilka pytań do was na start. :)

1. Warto jeszcze wracać do Nostale? Warto powspominać dawne dzieje? :3

2. Warto inwestować w Allegro/Item Shop Nostale? Czy są jakieś promocje w Nostale?

3. Kim polecacie zagrać na początku? By mi się ta postać tak nie znudziła i by była dobra i łatwo się wykonywało misję/SP, myślę nad Łucznikiem.

4. Jakiego peta polecacie kupić na tego owego "Łucznika" bądź inną postać by był dobrym tankiem lub dobrym petem? :) Może być za Nos Dolary, tylko żeby nie był aż tak za drogi bo wiecie, hajsu mało xD

5. Da się doładować NosDolary PaySafeCard? Czy się wgl. opłaca? :P

6. Jaki serwer wybrać i na jakim grało by się dojść fajnie? :) Avalon?

7. Warto wysłać sms,a od razu za 31 zł na start gry czy niee? :P Lub czy warto kupić PSC 20 zł i doładować NosDolary od razu prawie że na starcie? Czy niee? :P Tzn. Nie wiem czy jest taka płatność -_-.

8. Jaka Wróżka dla jakiej klasy postaci? I która najtańsza na Avalonie? :P

9. Co warto kupić w Item Shopie Nostale po zakupie peta? :P

Z góry dzięki za te kilka odpowiedzi! :)

Ps: Może ktoś by tak na start coś pomógł w grze? Wyjaśnił czy cuś? Już dość dawno nie grałem. ;p A nawet do SP nie doszedłem, bo albo postać nie ta, albo brak kasy lub inne powody, dedanie na CP :>

Ps2: Wolę postacie dystansowe, chociaż jeśli miałoby się fajnie wojem grać to też spoko. :)

image.png

Opublikowano

1. Zależy od tego czy Ty chcesz wrócić :p zawsze możesz wbić i zobaczyć czy odpowiada Ci dalsza gra.

2. Wiesz teoretycznie warto bo za 10kk masz już solidny start (lepiej kupuj na allegro, bardziej się opłaca)

3. To też zależy od Cb. Zobacz poradniki i zobacz która najbardziej Ci odpowiada.

4. Mroczuś, Centurion, Shogun, Norm, ale one trochę kosztują :) Bierz Mroczusia tani i dobry

5. Da się, ale tak jak mówiłem lepiej np. Za 20zł na allegro masz +- 15-20kk

6. Zdecydowanie Avalon bo reszta serwerów opustoszała.

7. To zależy od Cb. Bo jeśli wydasz a po 2 dniach przestaniesz grać to masz stratę.

8. Wróżki są uniwersalne, tzn. Każda wróżka jest dla każdej klasy postaci (elementy kart specjalisty). Najtańsza to wróżka ognia i światła.

9. Nie sprecyzowałeś czy dla Cb, czy na sell. Jak dla Cb to jakiś pojazd, kostium. Na sell to np. Medal NosHandlarza, Pudło Specjalisty, Głośniki, ancki itp. Choć moim zdaniem lepiej kupić na allegro :)

P.s. Za Nd 60zł sms wyciągniesz max 15-20kk a na allegro 1kk - 1.04zł :)

Opublikowano

1.Warto wracać jednak ja polecam zacząć na nostale De ceny o wiele niższe w stosunku do nostale PL więc idzie się wybić bez ładowania $ w gre.Dla porównania pudło na nostale PL avalon 10-12kk na nostale De ancelloanie 3kk

2.Na pl warto kupić trochę kasy na allegro.Na niemieckim jest to zbędne.

3.Graj łucznikiem tylko jak zaczniesz gre kup wróżke wody 40% +/- to wszystko będziesz miał na skilla bez sp więc exp doskonały.

4.Zdecydowanie mroczuś na start jest najlepszy.

5.Da się. Jeśli masz wybierać jak ładować nosdollary to wszystkie metody oprócz sms. Osobiście najbardziej polecam kupowanie Golda na allegro.

6.Zdecydowanie niemiecki więcej itemów(nawet takie itemy których niema na nostale PL) ,lepsze ceny ,łatwiej się wybić ,Liczba polaków ciągle rośnie.

7.Nie warto nic wysyłać :) chyba że masz zbędne PLN na fonie to wyślij i kup mroczusia.

8.Tak jak pisałem wyżej jak będziesz grał łucznikiem to wróżka wody.

9.Jeśli bym miał coś kupić na zarobek kupiłbym perfumy/pudło/ancki .Jeśli bym brał dla siebie kupiłbym pojazd.

Jeśli pomogłem daj like :)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

A więc witam.. Mam kilka pytań, bo chcę ponownie zacząć grać w tą ową gierkę i teraz mam te kilka pytań do was na start. :)

1. Warto jeszcze wracać do Nostale? Warto powspominać dawne dzieje? :3

tak.....lecz tylko jeśli masz do kogo wracać. Ludzie grający obecnie są potworni, co sprawia, że poznawanie nowych fajnych znajomych jest ciężkie. jeśli masz starych kumpli - wracaj

2. Warto inwestować w Allegro/Item Shop Nostale? Czy są jakieś promocje w Nostale?

tylko allegro. nic więcej

3. Kim polecacie zagrać na początku? By mi się ta postać tak nie znudziła i by była dobra i łatwo się wykonywało misję/SP, myślę nad Łucznikiem.

Łucznik - tani, silny w każdej fazie <nawet bez pro eq>, mag - drogie eq, bardzo silny na 90lvl+, tanie sp (1-4), woj - drogie sp i eq, bardzo silny w pvm jak i pvp.

4. Jakiego peta polecacie kupić na tego owego "Łucznika" bądź inną postać by był dobrym tankiem lub dobrym petem? :) Może być za Nos Dolary, tylko żeby nie był aż tak za drogi bo wiecie, hajsu mało xD

polecam kupić mroczusia (lecz na DE. o tym w dalszych pytaniach)

5. Da się doładować NosDolary PaySafeCard? Czy się wgl. opłaca? :P

Da się ale nadal jest to bardzo nieopłacalne

6. Jaki serwer wybrać i na jakim grało by się dojść fajnie? :) Avalon?

Serdecznie polecam NosTale DE. ceny tam są 4x niższe niż na PL'u, co sprawia, iż wybić się tam jest znacznie łatwiej. Gospodarka żyje (bo gra tam x*więcej ludzi aniżeli na avalonie). Jestem takim "ambasadorem" niemieckiego serwera w Polsce więc jeśli masz jakieś pytania - wal śmiało

7. Warto wysłać sms,a od razu za 31 zł na start gry czy niee? :P Lub czy warto kupić PSC 20 zł i doładować NosDolary od razu prawie że na starcie? Czy niee? :P Tzn. Nie wiem czy jest taka płatność -_-.

lepiej wyślij to na jakiś konkurs radiowy. szansa może i mała ale przynajmiej nie dasz tym frajerom z GF'a zarobić

8. Jaka Wróżka dla jakiej klasy postaci? I która najtańsza na Avalonie? :P

Na DE bardzo tanie są boskie wr (na start mają 50%, mogą rosnąć do 80% <normalna wróżka ma max 50%>. Cena to  7kk...za kilka dni sprzedawać będę złoto za 2,5zł co daje za 16zł tą wróżkę (na PL'u cena to około 30zł)

9. Co warto kupić w Item Shopie Nostale po zakupie peta? :P

na DE kupony produkcji. wystawiasz za 40k i czekasz......10dni. zarobek masz 4kk z 100ND co daje 1,3kk więcej aniżeli kupiłbyś np pudło sp

Z góry dzięki za te kilka odpowiedzi! :)

Ps: Może ktoś by tak na start coś pomógł w grze? Wyjaśnił czy cuś? Już dość dawno nie grałem. ;p A nawet do SP nie doszedłem, bo albo postać nie ta, albo brak kasy lub inne powody, dedanie na CP :>

pisz śmiało :)

Ps2: Wolę postacie dystansowe, chociaż jeśli miałoby się fajnie wojem grać to też spoko. :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Serdecznie wam dziękuje, nie spodziewałem się tylu odpowiedzi! :) I to tak pozytywnych odpowiedzi :3 Zagram Łucznkiem na PL,u na DE myślę że też by było ciekawie ale to nie te klimaty bo DE = Niemiecki, a ja aż tak dobrze zgermanizowany nii jestem xD Dzięki wam. :)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...