-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Trostani
Trostani
Witam wszystkich.
Poziadam 4-letniego Della Vostro. Procesor i5-2510M, 8GB RAM, karta Radeon HD6490M (i oczywiście integra Intel HD 3000), Windows 7 Proffesional x64. Wiem że nie jest to maszyna do poważnego grania, ale dopiero na jesieni będę składał nową puszkę i chciałbym sobie do tego czasu pograć trochę w WOT. Niestety, wydajność przy najniższej rozdzielczości (1024x768) i minimalnych detalach okazała się słaba. Przed bitwą 110-120 fps, jak się zacznie coś dziać spada i średnio 25 fps, choć skacze w zakresie 20-30. Trochę mnie to dziwiło, bo wiem że ludzie na słabszych sprzętach wyciągają więcej. Postanowiłem zaktualizować sterowniki, chyba pierwszy raz od zakupu. Najpierw Integra, poszło bez problemów. Następnie chciałem chipset, ale tu nastąpił fail - używałem intelowskiego programik, który najpierw instaluje sterowniki, mam komunikat że zainstalowano pomyślnie, a zaraz potem drugi że się nie udało zainstalować sterownika. Stwierdziłem że przejdę do grafiki. Po zaktualizowaniu Catalysta (wraz ze sterownikiem karty) zarówno Catalyst jak i system zaczeły widzieć grafę jako 7400M series... Niestety jedyny dostępny sterownik na stronie Della jest z 2011 roku, po nim kartę widzi jako 6490M ale wykrzacza się sterownik integry a Catalysta nie można nawet odpalić:/ . A więc powróciłem do najnowszych sterowników AMD, jednak po włączeniu WOT wydajność dokładnie taka sama. Trochę z tym walczyłem, w końcu w chwili frustracji odpaliłem WOT na integrze i ... jest lepiej niż na Radeonie. Na początku 80 fps, po starcie co prawda fps skaczą między 15-50, jednak średnio trzyma 30-40 co jest wynikiem znacznie lepszym od dedykowanej karty.
Teraz pytanie - czemu integra jest szybsza? problem ze sterownikami Radeona? Czy sterowniki chipsetu mogą być z tym powiązane i jak można rozwiązać problem z ich instalacją?
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.