Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupić?

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się właśnie kogo teraz zakupić aktualnie mam 4800 ale mogę dozbierać te 6300... Myślę nad jakimś adc... gram na poziomie golda V i rozmyślam nad Gravesem/kalistą ew. kogmaw'em ?

Opublikowano

-. - Z tych trzech najlepsza jest Kalista, ale wymaga skillsów. Kog teraz bardziej nadaje się na mida. Więc Graves będzie dobrym wyborem

+burst

+W slowuje przeciwnika i zmniejsza wizję

+E-dash zwiększający AS, zaś auto ataki zmniejszają CD tego skilla

+dobre ulti do tf, dobijania

-manożerny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

­Z tych co wypisałeś to wybrałabym Kalistę. Jest ciężka do ogarnięcia, ale jak się nauczysz nią grać to będzie świetnie. Generalnie ma fajne ulti, dzięki któremu może uratować supporta, duży dmg, darmowe wardy, mobilna jest, generalnie całkiem fajna i ciekawa postać. Na adc jedna z lepszych.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Z adc'ków 

to 

Vayne 

+Łatwo się farmi 

+Idealny escape system 

+stun

Albo Draven

+Ogromy DMG niezależnie od poziomu zfidzenia/farmy

+Łatwa farma

+Łatwo uciec w+e

Opublikowano

­Z wymienionych to Graves.

+dmg

+escape

+granat dymny robi trochę zamieszania + slow

+dobry pasyw

Ja osobiście kupiłbym Jinx, najlepiej mi się nią gra.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Sam wybrałbym Kalistę, jest to trudna postać do opanowania, ale zapewniam, że warto. Jeśli tylko ogarniesz jej skille i sposób w jaki trzeba na nią grać to łatwo będziesz w stanie ogrywać przeciwników, a sama na pewno ci się prędko nie znudzi. ;)

Opublikowano

Vayne w obecnej mecie jest jednym z najlepszych adc, ale jeśli przeciwnicy mają assasyna a ty nie masz ochrony to zabiją Cię w kilka sekund.

Kalista bardzo dobra postać, ale bez ogarniętego supporta będzie ciężko. Osobiście wybrałbym ją.

+ Świetny Kite.

+ Poke.

+ Mobilność.

+ Duży dmg.

+ Ultem możesz uratować swojego supporta.

- Dostała lekkiego nerfa w poprzednim patchu.

- Jest trudnym championem.

- Łatwa do skontrowania.

Opublikowano

Graves był moim pierwszym adc jakiego kupiłem i powiem, że jest go bardzo łatwo ogarnąć, a do tego jak umiejętnie wykorzystasz Q (trafić 3 pociskami wroga przez maksymalne zbliżenie do niego) w early to przeciwny adc nie ma połowy hp przy pierwszej potyczce. Kalista jak piszą wyżej inni jest dobra gdy grasz duo albo 5v5. Kog'maw zaczyna zadawać jako taki dmg dopiero w mid/late game. Ja bym radził kupić Garvesa bo jak się nafeedujesz w early to mid jest twój. :D

Opublikowano

Kalista - duo only. Musisz mieć komunikację z supportem.

Graves ma duży dmg, taki burst-adc. Damage ma AoE ze wszystkich spelli (oprócz E, heh). Dobre przeliczniki, mobilny. Pasywka bardzo pomocna w walce. Nie jest trudną postacią. Niestety ma niewielki zasięg AA.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...