Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 500/600 zł

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam monitora do tematowego 500/600 zł
Refresh rate jak najwyższy, jaki monitor można w tych pieniądzach dostać?
Obecnie mam starego flatrona 75 hz, i chciałbym zobaczyć różnicę, nie będzie to pewnie monitor 120 hz, ale... :P
Rozdzielczość od 1600x1200 w górę mi pasuje.
Czy nie można więcej niż te 60 hz wyciągnąć w tej cenie?

(Ew. 1440x900 100 hz, też może być lmao)

shoob.png

Opublikowano

Powiedziałem w temacie o głównie refresh rate, po czym polecacie mi monitory 60 hz :/
Albo ten LG... jaki refresh rate? bo w sumie nie mogę znaleźć na internecie słowa o tym. 
Ten podany przez premula 50-76 hz
Więc może byłoby ok, ale ten drugi...?

shoob.png

Opublikowano

Full HD ponad 60 Hz do 600zł ;/ nie wiem może by się znalazł ale pewnie jakiś 20 calowy 

Opublikowano

Nic nie mówiłem o full HD

1600x900 kompletnie wystarczy
Moje gpu to tylko 7870 xt, więc ogromna rozdzielczość nie jest mi aż tak potrzebna. wolę kilka fpsów więcej.

shoob.png

Opublikowano

BenQ GL2460 ? Kosztuje nie całe 600zł ;)

Na morelach 500zł ;) Ale TNka więc pa pa.

Oba podane wyżej są sprawdzone i bardzo dobre w swojej cenie. Nie ma co dzisiaj szukać monitorów o rodz. mniej niż FHD. Kompletnie bez sensu tym bardziej że nie kupujesz monitora na 6 miesięcy tylko kilka lat. Przez ten czas sprzęt na pewno zmienisz a w grach, w których Twój PC nie wyrabia możesz zwyczajnie zmniejszyć rozdzielczość.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Na morelach 500zł ;) Ale TNka więc pa pa.

Oba podane wyżej są sprawdzone i bardzo dobre w swojej cenie. Nie ma co dzisiaj szukać monitorów o rodz. mniej niż FHD. Kompletnie bez sensu tym bardziej że nie kupujesz monitora na 6 miesięcy tylko kilka lat. Przez ten czas sprzęt na pewno zmienisz a w grach, w których Twój PC nie wyrabia możesz zwyczajnie zmniejszyć rozdzielczość.

I cieszyć się rozpikselowaną grafiką bo zmniejszyłem rozdzielczość

Niefajnie

Poza tym mi musi być coś 75 hz bo się nie przestawię

Z tego co słyszałem trudno się przestawic z 75 do tych 60, że prawie się widzi klatki hah

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...