Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PAKIETY WYSYLANIE NA SERWER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo, bardzo serdecznie.

Moje pytanie jest odnosnie bota, ktorego sam pisze. Jest to bot pod custom client tibia 7.4.

Mianowicie chodzi o wysylanie pakietu do serwera przez klienta.

Udalo mi sie wyodrebnic pakiety, np na poruszanie postacia w dol

pakiet wyglada tak : "11 00 B4". Dla wyjasnienia pakiet ten jest wysylany z CLIENTA do SERVERA wtedy kiedy postac ma zjesc jakiegos fooda.

I teraz zeby dotrzec do sedna sprawy tak wyglada kod, ktorym chce wyslac pakiet do servera:

TCPStartup()
$socket = TCPConnect("ip mojego custom clienta", 7171-port)

$data = Binary("0x1100B4")

TCPSend($socket, $data)

TCPCloseSocket($socket)
TCPShutdown()

Kod wyglada nastepujaco lecz nie dziala kiedy kompiluje i proboje wyslac pakiet nic sie nie dzieje :/ Prosze bardzo o pomoc ;D z gory dziekuje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie można sobie byle jak wysłać pakietu do serwera i liczyć że będzie wykonany. Przecież serwer nie będzie wiedziała od kogo pakiet. Naucz się teorii najpierw i protokółów obsługi do gry, przy okazji nomadmemory albo winsock  który umożliwi ingerencję w pakiety.   

Prościej mówiąc pakiet jest podmieniany w momencie wysyłania go na serwer przez grę i dalej znowu do  interfejsu  gry odpowiedzialnego za obustronna łączność z serwerem który dopiero wysyła go do serwera już podmieniony na taki jaki chcemy. 

Naucz się szukaj informacji sam, akurat to nie moja dziedzina i znam tylko teorię. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...