Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS/dziwne lagi

gEk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, posiadam laptopa lenovo g580 (i3 3120m, gt710m, 4gb ram) i nie miałem z nim większych problemów. FPS'y nie są złe jednak ostatnio co jakiś czas podczas grania mm/dm łapią mnie "dropy/lagi" takie na sekunde/dwie i to bardzo wkurza, przeważnie jak np. wejdę na serwer czy ktos wychyla/strzela. 

http://scr.hu/46sc/ahx7a

Dodatkowo często mam 100% użycia dysku, próbowałem wyłączać autom.  defragmentacje i kilka innych rzeczy z poradników w necie ale nie pomagało. Ostatnio robiłem formata, może jakieś sterowniki ktoś podeśle? Po formacie nie ściągałem żadnych. formatowałem opcją która jest w win8, kliknąłem i samo usunęło wszystko a potem zainstalowało windowsa od nowa.

Nie znam się za bardzo dlatego proszę o pomoc, ogólnie to te dropy fps'ów najgorsze. Wcześniej też miałem ich więcej (fps'ów) na rozdziałce 1200 na coś tam miałem na DM po 110-120 teraz na 800x600 nawet na MM 5v5 mam często poniżej 100.

W razie czegoś to podam ss'y wszystkiego. To raczej nie wina cfg, ale może ktoś podesłać też jakieś swoje sprawdzone. Pod wydajność.

Opublikowano

może dysk parkuje głowice, stąd mogą być takie przycięcia. proszę o pokazanie SMART z programu HDTune (zakładka Health)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...