Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przywracanie systemu windows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

załóżmy że przypadkowo usunąłem jakąś gre na PC i gdybym teraz przywrócił system windows do czasu gdy gra była jeszcze na komputerze to odzyskam ją?

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

załóżmy że przypadkowo usunąłem jakąś gre na PC i gdybym teraz przywrócił system windows do czasu gdy gra była jeszcze na komputerze to odzyskam ją?

Nie, ale możesz spróbować odzyskać pliki gry jakimś programem do odzyskiwania danych, pod warunkiem, że te sektory danych na których była gra już się nie nadpisały (co jest bardzo prawdopodobne).

Opublikowano

Jeśli ta gra była legalna możesz spróbować pobrać ją z Torrenta i wpisać jej kod, ewentualnie launchery gier same je ściągają więc problem z głowy, a jeśli gra była ,,niepewna'' po prostu poproś kolegę, żeby ci ściągną z torrenta, a ty mu postaw piwo. 

Opublikowano

Jeśli ta gra była legalna możesz spróbować pobrać ją z Torrenta i wpisać jej kod, ewentualnie launchery gier same je ściągają więc problem z głowy, a jeśli gra była ,,niepewna'' po prostu poproś kolegę, żeby ci ściągną z torrenta, a ty mu postaw piwo. 

Jeśli jest legalna, to po co ściągać ją przez sieć p2p? Jeśli jest nielegalna, to czy nie można samemu ściągnąć jej przez sieć p2p?

Nawet jeśli jest jeszcze w jakimś punkcie przywracania, to po przywróceniu może nie działać, o czym informuje system. Lepiej zainstalować ją od nowa. Poza tym część gier zapisuje swoje dane w folderze dokumenty, którego przywracanie systemu nie obejmuje. Jeśli masz włączoną funkcję historia plików, za jej pomocą możesz spróbować przywrócić zapis stanu gry.

Opublikowano

Przywracanie systemu nie obejmuje żadnych plików nie związanych z systemem więc nie ma co stosować w wypadku próby odzyskania gry czy programu nie będącego częścią systemu. 

Historia plików dotyczy tylko plików konfiguracji zapisywanych w folderach  Dokumenty, Muzyka, Obrazy, Wideo i Pulpit, jeśli gra zapisuje je sobie w swoim folderze albo w AppData to nie ma możliwości odzysku poza programem do recovery usuniętych plików 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przywracanie systemu nie obejmuje żadnych plików nie związanych z systemem więc nie ma co stosować w wypadku próby odzyskania gry czy programu nie będącego częścią systemu. 

Cytat z FAQ przywracania systemu:

System Restore affects Windows system files, programs, and registry settings. It can also make changes to scripts, batch files, and other types of executable files created under any user account on your computer. System Restore does not affect personal files, such as e-mail, documents, or photos, so it cannot help you restore a deleted file. If you have backups of your files, you can restore the files from a backup.

Wynika z niego, że gry, które są de facto programami, również mogą zostać przywrócone (to że mogą nie działać, to już inna sprawa). Widać to gdy otworzy się okno przywracania systemu i po zaznaczeniu jakiegoś punktu kliknie się na przycisk skanuj w poszukiwaniu zależnych programów

Historia plików dotyczy tylko plików konfiguracji zapisywanych w folderach  Dokumenty, Muzyka, Obrazy, Wideo i Pulpit, jeśli gra zapisuje je sobie w swoim folderze albo w AppData to nie ma możliwości odzysku poza programem do recovery usuniętych plików 

O historii plików napisałem we wcześniejszej wypowiedzi właśnie w odniesieniu do folderu Dokumenty. Poza tym wątpię, żeby dało się cokolwiek odzyskać jakimś programem do tego przeznaczonym - w końcu to partycja systemowa, na której nieustannie są wykonywane jakieś operacje zapisu danych, a od momentu założenia tematu minęło już jakieś 6 dni; dane już prawdopodobnie przepadły.

Jak widać z angielskiego jesteś nie douczony i nie zwracasz uwagi na inne punkty na stronie albo tłumaczysz translatorem że masz tekst bez sensu a nie tłumaczenie technicznego angielskiego

Programy to typowe programy ingerujące w system a nie gry instalujące się tylko gdzieś na dysku.  Gry jeśli instalują pliki w jakimkolwiek  katalogu systemowy WINDOWS dopiero przywracanie systemu obejmuje te pliki i zapisy rejestru wprowadzane prze grę, nigdy wszystkie inne pliki jakie gra zainstaluje.  

Nie wiem, dlaczego sądziłem, że w punktach przywracania znajdują się całe aplikacje - zajmowałyby one wtedy dużą ilość miejsca. Ale no cóż, Błądzić jest rzeczą ludzką (Seneka Starszy). Nie oceniaj tylko mojej znajomości angielskiego na podstawie jednego błędu.

Opublikowano

Jak widać z angielskiego jesteś nie douczony i nie zwracasz uwagi na inne punkty na stronie albo tłumaczysz translatorem że masz tekst bez sensu a nie tłumaczenie technicznego angielskiego

Programy to typowe programy ingerujące w system a nie gry instalujące się tylko gdzieś na dysku.  Gry jeśli instalują pliki w jakimkolwiek  katalogu systemowy WINDOWS dopiero przywracanie systemu obejmuje te pliki i zapisy rejestru wprowadzane prze grę, nigdy wszystkie inne pliki jakie gra zainstaluje.  

Masz po polsku lekturę : http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/what-is-system-restore#1TC=windows-7 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...