Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Graj rozsądnie! Nie wyzywaj, baw się!

xOstateczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Pewnie wielu z was napotkało podczas gier jakąś osobę, która

spamowała "f*** you" albo inne rzeczy tego typu.

A ty, musiałeś mu odpisać.

Dzisiaj chcę wyjaśnić mniej więcej, jak nie dopuścić do flamewara

oraz jak czerpać przyjemność z gier.

Kiedy pojawimy się przy wyborze bohaterów, dajmy innym graczom

na wybór linii. To ich decyzja. Nie ważne, czy jesteś first, order pick'iem.

A co lepsze, jak ktoś napisze "main", to musisz wiedzieć, by takiego gracza przepuścić,

gdyż masz 80%, że właśnie on wygra dla was mecz.

Kiedy przeszliśmy do rozgrywki, zmutuj każdego.

Po co masz się użerać? Niech się tam wyzywają, ty masz się tylko cieszyć!

Nie ważne, czy obrażą Ci matkę, czy ojca (jedne pieniądze), wystarczy ich ignorować.

Pewnie jak każdy, płaczesz albo wściekasz się, gdy ktoś źle grasz i zaczynasz obrażać go od "nooba".

Zaprzestań... Po co? To nie ma sensu. Gracz nie stanie się "dobry" poprzez obrazę - stanie się gorszy,

bo wytykasz mu błędy.

Kiedy ty popełnisz błąd, zapisz sobie go w mózgu i pomyśl następnym razem, by go nie powtórzyć.

Przegrasz grę? Zastanów się, co zrobiłeś nie tak. Nie interesuj się innymi, nie ma sensu.

Ważny jesteś ty.

Jeżeli będziesz się dobrze bawił -> gdy ktoś ciebie zabije śmiej się, a jak ty kogoś zabijesz

popatrz, czy nie robisz tego samego błędu co on. Jeżeli wiesz jak na niego zaradzić, napisz przeciwnikowi

co ma w takim momencie zrobić. Przeciwnik zawsze będzie twoim przyjacielem, nie ważne czy walczycie o wygraną.

Liczy się zabawa!

Jeżeli dalej będziesz się tak zachowywał, musisz liczyć na to, że błędów swoich nie poprawisz,

a jedyne co możesz zrobić, to ciągle przegrywać i tylko tracić swoje "umiejętności" w grze.

Życzę Ci powodzenia!

Baw się!

{tutaj taki filmik prezentujący właśnie ten temat

nie jest mój.}

Chyba mogę to

zaliczyć do poradnika ;)

Co wy sądzicie o tym?

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Dojebałeś mój kolega [ bez obrazy ]

A co lepsze, jak ktoś napisze "main", to musisz wiedzieć, by takiego gracza przepuścić,

80% ze właśnie wygra dla was mecz?

chyba 80% ze przejebie ten mecz i zacznie płakac że noob team

zanim zabierzesz się za jaki kolwiek poradnik do tej gry to miej doświadczenie.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Dojebałeś mój kolego [ bez obrazy ]

80% ze właśnie wygra dla was mecz?

chyba 80% ze przejebie ten mecz i zacznie płakac że noob team

zanim zabierzesz się za jaki kolwiek poradnik do tej gry to miej doświadczenie.

Nie do końca ;)

80%, że wygra dlatego, że większość graczy "mainujących" potrafi ograć każdego kolego ;)

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Nie do końca ;)

80%, że wygra dlatego, że większość graczy "mainujących" potrafi ograć każdego kolego ;)

­

Tak, a po 10 minutach okazuje się, że on jednak nie mainuje tej linii, ma lagi i oddaje kille za nic. :D To jest dokładnie taka sama sytuacja jak z "smurfami".

Opublikowano

Tak, a po 10 minutach okazuje się, że on jednak nie mainuje tej linii, ma lagi i oddaje kille za nic. :D To jest dokładnie taka sama sytuacja jak z "smurfami".

Widzisz, zawsze jest szansa wygrać, nawet jak przeciwnik ma 10/0 :)

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Widzisz, zawsze jest szansa wygrać, nawet jak przeciwnik ma 10/0 :)

­

A co to ma do tego, że ja mam kogoś przepuścić, bo on "mainuje" jakąś pozycje? 

Opublikowano

­

A co to ma do tego, że ja mam kogoś przepuścić, bo on "mainuje" jakąś pozycje? 

To, że osoby majnujące postacie ogarniają je, wiedzą jakie combo, jaki build i zazwyczaj carrują ;)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

a prawda jest taka ze w 30 sekund musisz sprawdzic lolkinga jego konto kim najczesciej gra a jak klamie to powiedziec mu nie pierdol sie ja ide a on wtedy zacznie flejmic do konca gry i pewnie wezmie 2 taka sama pozycje i dlatego wlasnie twoj poradnik nie ma sensu bo i tak obejrzy go max 1k osob z czego poslucha sie 30 jakichs zjebow xD

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

a prawda jest taka ze w 30 sekund musisz sprawdzic lolkinga jego konto kim najczesciej gra a jak klamie to powiedziec mu nie pierdol sie ja ide a on wtedy zacznie flejmic do konca gry i pewnie wezmie 2 taka sama pozycje i dlatego wlasnie twoj poradnik nie ma sensu bo i tak obejrzy go max 1k osob z czego poslucha sie 30 jakichs zjebow xD

I tu jest błąd Polaków.

Zamiast pokazać swoją "mądrość" i udowodnić, że taki Polaczek jest lepszy niż Angliczek, to my na złość.

Nie raz widze jak ktoś pisze "OMG PL NOOB, PLS LEAVE", troche to boli.

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Przecież pisanie o prokreacji z czyjąś matką to zabawa.

Opublikowano

Kolejne pierdolenie :D.To ze ktos robi bledy to nie mozna siedziec cicho tylko mu je wypisac a jak sie obrazi to znaczy ze jest debilem proste --,--.W sivlerze brazie kazdy pisze ze mainuje kate a pod koniec meczu ma 50 farmy i 3/16 czy 6/20.Po co mutowac..? w  brazie goldzie ludzie pisza ss bo nie wiedza do czego sa pingi zmutujesz ich ktos napisze ss a ty nie zobaczysz tego bedziesz mial wielki bol dupy bo nie pingowal :).Pewnie jak przegram mecz bo ktos nafedowal kate, akali  czy rengara ze w 12 min ma full mejai 20 stackow i to na ad 20 stackow..  i robi solo quadre to mam sie zastanawiac co zle zrobilem : )? 

Opublikowano

To gadanie o "mainach" nie sprawdza się :)

Wątpię żeby ten "poradnik" sie komukolwiek przydał :)

Słabe 2/10

Opublikowano

zdesperowany bo rankeda przegrał? :D powiem Ci tyle.. xD widziałem tu dziesiątki podobnych pseudo-poradników. I dalej nie wiem na chusteczkę kolejne piszecie xD na tych imbecyli jest jeden prosty trick. możesz to nazwać hackiem. jak naciśniesz klawisz "tab" przy każdym nicku masz taką chmurke. kliknij na nią i nie będzie flamił więcej :)

@Edit wops, nie doczytałem że piszesz o mutowaniu. Tu dobrze prawisz XDD

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Ja tam ma w dupie chat i zawsze jako ostatni wybieram postać 75% osób które piszą "omg fcking PL kid" to Polacy ;_;

Racja. Każdy Polaczek tak ma, zamiast cieszyć się, że spotkał swojego i może z nim bawić się razem, popisać czy co tam, to ten musi go jeszcze obrazić, a gra gorzej od niego...

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Nie będę słuchać tego infochuja, poradnik jest słaby, wklejony beznadziejny poradnik z beznadziejnego kanału, który tworzy beznadziejna osoba.

Flame nie ma żadnego wpływu na grę, tylko komunikacja, mózg i skill/spacja.

Nic nowego z tego pseudo tutka się nie dowiedziałem.

Odkrywca
Opublikowano

W tej grze liczy sie wspolpraca, nawet jesli sa toksyczni to trzeba probowac. Sam gry nie wygrasz no chyba ze w brazie gdzie ludzie nie potrafia focusowac. Najlepiej skupic sie na swojej grze a nie na czacie i wytykaniu bledow innym. 

Opublikowano

­

napisz przeciwnikowi co ma w takim momencie zrobić.

No nie koniecznie. Jeśli on popełnia jakiś błąd notorycznie i ginie przez to, jest to korzyść dla naszej drużyny, więc poinformowanie go o nich oraz informacja, jak im zapobiec jest kopaniem pod sobą dołków. Ewentualnie po grze.

Co do reszty - zgadzam się, chociaż czasem ciężko jest zachować spokój.

Opublikowano

Dzisiaj chcę wyjaśnić mniej więcej, jak nie dopuścić do flamewara

oraz jak czerpać przyjemność z gier.

Dajmy innym graczom na wybór linii - z własnego doświadczenia wiem, że na rankedach kiedy ktoś usiłuje wejść na daną linię to z reguły jest surrender w 20 minucie. Nie da się ominąć flamewara, kiedy w drużynie jest osoba, która i tak ma zamiar kogoś obrazić - wiadomo, wtedy to już powstaje reakcja łańcuchowa. 

Druga sprawa, załóżmy, że preferujemy topa i jest to nasza główna linia, co zrobić gdy znajdzie się jakiś osobnik, który również rzekomo mainuje topa a wybiera postać jako ostatni? Na logikę wiadomo, że gdy się ustąpi, a osoba, której zaufaliśmy przegrała topa to nie ma bata by jej nie zwyzywać. Także osobiście uważam, że poradnik ten jest stworzony dla nikogo.

@Edit

Dodam jeszcze coś do tej drugiej sprawy. Wątpię by znalazła się tutaj osoba, która machnęła by ręką i powiedziała sobie "dobra, pewnie miał gorszy dzień, następnym razem może uda się wygrać" 

­

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...