Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będzie wykrywało jako kartę SD?

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam 2 pytania:

1) Mam tableta który ma już zbudowaną kartę pamięci 5GB i mam pytanie czy będzie ją wykrywało jako zwykłą kartę SD czy nie ponieważ jak sprawdzałem to nie wykrywało być może program zwalony ;/

2) Czy da się w jakiś sposób otrzymać od PLAY zewnętrzne ip ponieważ jest mi pilnie potrzebne a nie posiadam abonamentu tylko ,,PLAY na Kartę Lubię to!''

Każdy post otrzymuje LIKE ( zachęta ;D )

Opublikowano

Masz zewnętrzne IP więc to problem z twojej strony że o tym nie wiesz.

Karty formatuje się najlepiej w tablecie, pewnie swoją zrobiłeś pod Windowsem i formatowałeś w NTFS a nie FAT32 albo exFAT

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety nie mam zwenętrznego IP ponieważ jest 10.x.x.x a tak zaczyna się tylko wewnętrzne ( Jak się mylę to przepraszam xD )

2. Formatowałem kartę tylko przez Android'a i chcę sformatować na FAT32 aplikacją ,Partition Tool Kit SD'

Opublikowano

Skoro nie masz żadnej usługi typowej dla internetu wykupionej to nie licz na stały IP 

Pamięci nie sformatujesz bo widocznie system sobie nią zarządza sam, zresztą po co ją formatować ? Jak jej nie widzi to brak sterowników do tabletu albo włączonej funkcji udostępniania mediów w tablecie  

Opublikowano

To już nie chodzi o stały adres ip wystarczy program 'no-ip' i stałe ustawianie hostu mam pytanie czy PLAY może odblokować porty bo z tego co wiem to są poblokowane ;(

A co do karty podłączyłem zewnętrzną i działa ;)

Opublikowano

Play nic nie blokuje, tylko w najtańszych usługach nie brane są pod uwagę niektóre protokoły i zbędne zakresy portów. Zresztą maja siec na nadajnikach dierżawionych to nie ma się czemu dziwić .

Jak napisałem kup sobie abonamentowy dostęp do internetu to będzie wszystko 

Opublikowano

Czyli nie da się inaczej tylko muszę abonament kupić? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...