Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Outlook - problem z odbieraniem wiadomości

vagel

Pytanie

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy pisze to w drobrym dziale więc na wstępie przepraszam jeżeli coś źle zrobiłem.

Problem ogólnie w outlooku . Najpierw outlook przestał działać nie szło wyslac wiadomości ani nic nie przychodziło. Skonfigurowałem go po zmienialem porty odblokowalem w routerze(nwm po co) aż wkońcu postęp jest w tym że wiadomości można wysyłać jednak nic nie chce przychodzić (próbowałem wysłać z kilku e-mail'i).

konto stoi na serwerze poczta.trzebnica.net

jest to już dość stare konto, możliwe że chodzi o serwer przychodzący ;/

Proszę o szybkie odpowiedzi, jest ta poczta bardzo wartościowa :)

Serwer zmieniłem na poczta.v.pl ale sytuacja sie nie zmienila.

porty w ustawieniach zaawansowanych to

110

587

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Glupie pytanie ale jak sprawdzić porty danego serwera myśle że to może być problem :D właśnie ten port ^^

Opublikowano

@Refresh

Dodam tylko że jest postęp do nadawców przychodzi wiadomość wzrotna odrazu "Mailer daemon" poniewaz skonfigurowalem konto na nowym serwerze :)

Opublikowano

Sprawdź jakie porty ma ten serwer i takie same wstaw w programie, uwierzytelnianie poczty w obydwu przypadkach ustaw tak jak tu na przykładzie 

http://pomoc.nazwa.pl/baza-wiedzy/konfiguracje/konfiguracja-poczty-pop3/microsoft-office-outlook-2003/

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak wyżej. Często jest dołączany papierek do umowy z konfiguracją poczty jeśli nie ma na stronie w pomocy. Najprościej będzie zadzwonić do obsługi technicznej ISP to podadzą.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...