Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instagram, czy da się zarobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko zastanawia mnie jedno, bo jak wszyscy wiemy blogerzy i blogerki zarabiają dość duże pieniądze, zwłaszcza chyba te modowe.
Więc moje pytanie jest takie, czy prowadząc instagrama który też jest swego rodzaju blogiem, da się nawiązać współpracę z jakąś firmą? np: odzieżową, zostając promotorem ich ubrań.
Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym? 
Zapraszam do dyskusji bo ten temat bardzo mnie dręczy od pewnego czasu.

430023ron2.jpg

Opublikowano

Nie sądze, aby tutaj na forum znalazł się ktoś taki. Jak ktoś jest np. znaną blogerką to naturalnie dostanie takie propozycje. Przecież ich blogi muszą jakoś na siebie zarobić. Instagram akurat jest darmowy, ale dużo osób z niego korzysta, więc tutaj najłatwiej jest wypromować coś. Jednak musiałbyś być bardzo znany żeby dostać taką propozycje. Tak samo jest np. z cosplayerami i youtuberami - jesteś znany to dostaniesz propozycje jakąś od jakiejś firmy.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie sądze, aby tutaj na forum znalazł się ktoś taki. Jak ktoś jest np. znaną blogerką to naturalnie dostanie takie propozycje. Przecież ich blogi muszą jakoś na siebie zarobić. Instagram akurat jest darmowy, ale dużo osób z niego korzysta, więc tutaj najłatwiej jest wypromować coś. Jednak musiałbyś być bardzo znany żeby dostać taką propozycje. Tak samo jest np. z cosplayerami i youtuberami - jesteś znany to dostaniesz propozycje jakąś od jakiejś firmy.

No tak,tak tylko czy jest szansa, że przeciętny kowalski z 10 tysiącami followersów dostanie taką propozycje? lub może o taką propozycje zabiegać? :)

430023ron2.jpg

Opublikowano

Wiesz co.. Możesz zgłosić się do jakiejś firmy np. z ciuchami i popytać ich o to, czy jest taka możliwość, etc, ale wydaje mi się że będzie ciężko tak kogoś znaleźć gdyż firmy wyceniają kogoś za popularność jego nazwiska/nicku, np. taki gimper dostanie dużo więcej niż przecietny kowalski, ktorego nie wiedza jak nawet wycenić, więc według nich taki kowalski wart jest może góra 10zł. xD

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wiesz co.. Możesz zgłosić się do jakiejś firmy np. z ciuchami i popytać ich o to, czy jest taka możliwość, etc, ale wydaje mi się że będzie ciężko tak kogoś znaleźć gdyż firmy wyceniają kogoś za popularność jego nazwiska/nicku, np. taki gimper dostanie dużo więcej niż przecietny kowalski, ktorego nie wiedza jak nawet wycenić, więc według nich taki kowalski wart jest może góra 10zł. xD

Gimperr to ma szczęście! :D 

No nic  dzięki :) 

430023ron2.jpg

Opublikowano

Tak, jest to możliwe, ale trzeba spełnić dużo warunków. Przede wszystkim trzeba przyciągnąć czymś do siebie mnóstwo obserwatorów (najczęściej ładną buźką i ciałem albo $$$). Sponsorzy widząc, że twój profil ma wielu obserwatorów, lajkujących i komentujących nawiąże z tobą współpracę i będziesz zmuszony wrzucać np. zdjęcia twojego fit ciała w ubraniach od tej firmy dodając znaczki, tagi, podpis jakie to jest super. 

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Są sławni ludzie (Nie tylko Polacy), którzy na zdjęciach reklamują np: Bluzki, buty, jakiś znanych firm, możliwe że mają z nimi umowę i im za to płacą ;). Niektórzy też "Reflinki" w opis wsadzają, ale to już serio ci bardziej sławni, co mają po 500 tyś + Fl (Ale i nie tylko). ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...