Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla gracza, OC, w okolicach 4200zł

Punk Potato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy z doborem komponentow. Na dole podalem wlasna propozycje. Jestem otwarty na propozycje zmiany komponentow na podobne w nizszej cenie etc.

• Budzet - ~4200
  • Obecny laptop, ASUS k55vm, i7 3610QM @2.3ghz, gt630m (2gb vram), (fabrycznie 4gb ram, dokupione jeszcze 4, co daje 8gb 1600mhz), 750GB HDD
  • Chcialbym uzyskac wydajny komputer, ktory potrafi odpalic najnowsze tytuly gier w maksymalnych ustawieniach i plynnosci.
  • Zestaw mam zamiar kupic w okolicy 2 miesiecy (najwazniejsze komponenty w najblizszych dniach)
  • Co do systemu operacyjnego. Czy jesli posiadam na laptopie oficjalna kopie Windows 7 Home Premium 64 bit, oraz klucz. Czy na komputerze moge wpisac klucz aktywacyjny z laptopa?
  • Tak mam zamiar w przyszlosci podkrecac podzespoly, zeby nie zostawac w tyle z nadciagajaca technologia.
  • Stawiam na wydajnosc, nie potrzebuje super cichego PC (ale zeby nie zagluszal np glosu podczas uzywania mikrofonu)

Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/V3w5Oe/, brakuje tutaj HDD, poniewaz nie wiem jaki najlepiej wybrac w stosunku wydajnosc/cena. Chcialbym tez uzyskac pomoc w dodaniu do zestawu monitora 1920x1080 o przekatnej wiekszej niz 22 cale.

Opublikowano

Chodzi mi o to, ze nie mam zamiaru kupic wszystkiego na raz, podstawowe komponenty jak MOBO, obudowa, procesor, ram kupie w najblizszych dniach, potem dojdzie zapewne sprowadzona zza granicy grafika.

Opublikowano

to i tak czekaj, lada dzien broadwelle, nowe radeony w drodze, mozna oczekiwac spadku cen lub nowych ciekawych modeli 

to napisz tydzien przed kupnem, bo moze sie wiele zmienic, elo

Zalezy mi glownie na pomocy w doborze komponentow, nie powiedzeniu "kupuj teraz jak Ci powiem", "nie kupuj", chcialbym dowiedziec sie jaki HDD najlepiej wybrac, oraz monitor c:

Opublikowano

dlatego ci pomagam mowiac czekaj, bo potem mozesz zalowac iz nie czekales kilku dni, jprdl.... nierozumne to 

Patrzac na posty na Twoim profilu, nie swiecisz zbytnio kultura :/ Nie obchodzi mnie to czy za 5 dni wyjdzie jakis HDD 5097313408gtx o super pojemnosci za 9000zl. Chcialbym uzyskac pomoc od innych uzytkownikow tego forum w doborze HDD 1TB 3,5" (zeby pasowal do tej obudowy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...