Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam 2 problemy. Pierwszy z nich jest taki, że zmieniłem już 2 razy IP sieci i nadal jak wchodzę np na jakiś serwer to pisze, że limit kont zarejestrowanych został przekroczony a wchodzę na serwer 1 raz. Drugi problem jest taki, że jak wchodzę np na hypixela to mi piszę, że "Logowanie nie powiodło się. Sesja wygasła (spróbuj uruchomić grę ponownie). Na ten serwer też 1 raz wchodziłem. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Na hypixela nie wejdziesz jezeli nie masz konta premium. Jezeli chodzi o Authme to mozesz miec problem z portami ktore blokuja przesyl danych na serwer. Moze to byc blad zpiraconego clienta minecraft. Moze to byc rowniez blad Routera z dynamicznym gdyz authme lapie takze fizyczny adres IP twojego routera/komputera. Nie moge pomoc wiecej jezeli nie podasz dostawcy internetu

Opublikowano

Nie zmieniałeś IP wcale skoro firma daje ci stałe , zmieniałeś IP komputera podpiętego pewnie  do routera a to nie zmienia IP nigdy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ten błąd polega na zastosowaniu pluginu AuthME, który rejestruje w ,,chmurze'' ilość serwerów, na których się zarejestrowałeś (przez IP, zmiana nicku nie pomoże). Najlepszym sposobem jest odrejestrować się z jakiegoś serwera, albo czekać aż któryś zostanie usunięty. Bardziej zaawansowaną sprawą jest poprosić administratora serwera o wgranie pluginu xAuth, który zredukuje ten błąd.

P.S. Na serwer Hypixela nie wejdziesz, jak nie masz PREMIUM  :D

Opublikowano

Ten błąd polega na zastosowaniu pluginu AuthME, który rejestruje w ,,chmurze'' ilość serwerów, na których się zarejestrowałeś (przez IP, zmiana nicku nie pomoże). Najlepszym sposobem jest odrejestrować się z jakiegoś serwera, albo czekać aż któryś zostanie usunięty. Bardziej zaawansowaną sprawą jest poprosić administratora serwera o wgranie pluginu xAuth, który zredukuje ten błąd.

Czy ty w ogóle wiesz, o czym piszesz? Masz jakieś dowody na poparcie tych idiotyzmów? Nie wpadłeś na to, że jeśli to, co piszesz, byłoby prawdą, forum byłoby pełne takich tematów?

Adres IP można zmienić poprzez sieci VPN, jak zostało wyżej, lecz nie nadają się one do gier online z powodu wysokiego pingu, przynajmniej w darmowych wersjach. Najlepszym wyjściem będzie zmiana ISP na takiego, który oferuje zmienne IP.

Opublikowano

Czy ty w ogóle wiesz, o czym piszesz? Masz jakieś dowody na poparcie tych idiotyzmów? Nie wpadłeś na to, że jeśli to, co piszesz, byłoby prawdą, forum byłoby pełne takich tematów?

Odpowiem ci tak jak ty mi, czy masz dowody, że to nie jest prawda. Ja stosowałem tą metodę i działała, więc dlaczego jej nie polecić.

Czytamy dalej:

Adres IP można zmienić poprzez sieci VPN, jak zostało wyżej, lecz nie nadają się one do gier online z powodu wysokiego pingu, przynajmniej w darmowych wersjach. Najlepszym wyjściem będzie zmiana ISP na takiego, który oferuje zmienne IP.

W tym się zgodzę, darmowe vpn jest naprawdę obciążający, a te płatne naprawdę sporo kosztują, co dla zwykłego gracza jest cholornie zbędne.

Polecam CyberGhost sam używam do stron, z za granicy :)

­

Opublikowano

Odpowiem ci tak jak ty mi, czy masz dowody, że to nie jest prawda. Ja stosowałem tą metodę i działała, więc dlaczego jej nie polecić.

Tak się składa, że mam. Gdybym ich nie posiadał, to bym się nie wypowiadał.

Plugin AuthMe Reloaded jak wiadomo umożliwia autoryzację graczy na serwerach działających w trybie offline (opcja online-mode ustawiona na false). Aby się zarejestrować, trzeba wpisać komendę register, której użycie spowoduje wywołanie metody preRegister():

protected void preRegister() {
        if (PlayerCache.getInstance().isAuthenticated(name)) {
            m.send(player, "logged_in");
            allowRegister = false;
        }

if (!Settings.isRegistrationEnabled) {
            m.send(player, "reg_disabled");
            allowRegister = false;
        }

String lowpass = password.toLowerCase();
        if ((lowpass.contains("delete") || lowpass.contains("where") || lowpass.contains("insert") || lowpass.contains("modify") || lowpass.contains("from") || lowpass.contains("select") || lowpass.contains(";") || lowpass.contains("null")) || !lowpass.matches(Settings.getPassRegex)) {
            m.send(player, "password_error");
            allowRegister = false;
        }

if (database.isAuthAvailable(name)) {
            m.send(player, "user_regged");
            if (plugin.pllog.getStringList("players").contains(name)) {
                plugin.pllog.getStringList("players").remove(name);
            }
            allowRegister = false;
        }

if (Settings.getmaxRegPerIp > 0) {
            if (!plugin.authmePermissible(player, "authme.allow2accounts") && database.getAllAuthsByIp(getIp()).size() >= Settings.getmaxRegPerIp && !getIp().equalsIgnoreCase("127.0.0.1") && !getIp().equalsIgnoreCase("localhost")) {
                m.send(player, "max_reg");
                allowRegister = false;
            }
        }

} 

Spójrz na linijkę 69. Widać na niej, że podczas procesu rejestracji jest sprawdzana m.in. ilość kont zarejestrowanych pod adresem IP gracza. Aktualna ich ilość jest pobierana z pliku, bazy SQLite lub MySQL. Nigdzie, nawet podczas logowania gracza, plugin nie łączy się z żadnym serwerem.

Informacje podane przeze mnie powyżej są wystarczające, aby obalić twoją teorię "o chmurach". Ja odpowiedziałem na pytanie. Teraz twoja kolej.

darmowe vpn jest naprawdę obciążający

­

Jakie są?

płatne naprawdę sporo kosztują, co dla zwykłego gracza jest cholornie zbędne.

Polecam CyberGhost sam używam do stron, z za granicy :)

­

Kilka faktów: najtańsza wersja CyberGhost kosztuje 4.16 €, co przekłada się na około 17 PLN, co nie jest jakąś wygórowaną ceną, za którą dostaje się szybsze serwery, niż w wersji darmowej.

Opublikowano

Dobrze kończę dyskusję dzięki mimo to :)­

Spójrz na linijkę 69. Widać na niej, że podczas procesu rejestracji jest sprawdzana m.in. ilość kont zarejestrowanych pod adresem IP gracza. Aktualna ich ilość jest pobierana z pliku, bazy SQLite lub MySQL. Nigdzie, nawet podczas logowania gracza, plugin nie łączy się z żadnym serwerem.

Informacje podane przeze mnie powyżej są wystarczające, aby obalić twoją teorię "o chmurach". Ja odpowiedziałem na pytanie. Teraz twoja kolej.

O tym mówiłem, tylko źle się wysłowiłem, więc przepraszam, ale utrzymuje swoją rację z za dużą ilością kont na authme

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...