Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na gre - Mam Kilka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejos ludziska mam taki pomysł żeby stworzyć ciekawą gre lecz nie wiem w jakim uniwersum gdyż do głowy przychodzi mi za dużo pomysłów. Dlatego też proszę was napiszcie poniżej który wymienionych jest dla was najlepszy lub zaproponujcie swoje. 

- Rewolucje wszelkiego typu m.in. Polskie, Francuskie czy Rosyjskie,

- Wojna wiadomo , że to każdemu się przejadło lecz alternatywne wersje historii mogą się okazać bardzo ciekawe - m.in. taki jest Wolfenstein.

- Klimaty okrągłego stołu - okrągły stół , król Artur, Sir Galahad, sir Percival itd. 

- Klimaty Polskiego średniowiecza ,

- Gra typu survival sandbox z ogromnym światem i co najważniejsze bez zombie :) zadziwieni? ja nie jeśli już to roboty przemierzające pustkowia mający za zadanie wytępić ludzi.

Proszę o pomoc i dziękuję za wszelkie (normalne) komentarze.

Opublikowano

Ostatnie z tym sandboxem :D 

Tylko mam pytanie: 

Czy to znowu taka bezduszna zapowiedź gdzie autor mówi że zrobi grę, ale jeszcze nie za bardzo wie jak to zrobić? Czy może jesteś programistą lub jesteś członkiem team'u który zajmuje się tworzeniem gier? Bo sam pomysł ci nie wystarczy 

Cześć...

Opublikowano

Każdy ma pomysły, a robić to nie ma komu. ;D

Prawdę mówiąc pomysł z survival sandboxem spoko, ale żeby był osadzony w jakichś fajnych realiach.

- Wojna wiadomo , że to każdemu się przejadło lecz alternatywne wersje historii mogą się okazać bardzo ciekawe - m.in. taki jest Wolfenstein.

Mhm... wojna między aniołami i upadłymi aniołami? Koniec świata?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Fajnie jakby taka gra została stworzona lecz do tego potrzeba mnóstwo czasu.. co ja mówię o czasie skoro nie wiadomo co autor umie być może napisał temat tak aby komuś podrzucić pomysł a sam nie zna się na językach np. C++ lub innych zależy kto w jakim lubi pisać ;)

Opublikowano

Ta, poza tym by stworzyć grę trzeba też grafika... chyba, że gra tekstowa. xD

Nie znasz się.. wystarczy ściągnąć modele, grafiki z neta a potem mieć problemy z prawami autorskimi ;D

Tak rly. to dobrze mówisz bez grafika nic się nie zrobi

Opublikowano

Nie znasz się.. wystarczy ściągnąć modele, grafiki z neta a potem mieć problemy z prawami autorskimi ;D

Tak rly. to dobrze mówisz bez grafika nic się nie zrobi

No, i bez porządnego modelarza 3D....... no i do tego jakiś gościu od muzyki by się przydał..... potem jeszcze pan od Marketingu....

Opublikowano

Ja tak z technicznej strony się zapytam, w czym będziesz pisał grę?

Same tekstury staram się stworzyć w Blenderze ale dalej mam problem gdyż to mój pierwszy raz i czy ktoś mógły mi podsunąć taki program w którym uda mi się napisać grę ?

Opublikowano

Ty chyba czegoś nie ogarniasz jak to program do napisania gry!? chyba chciałeś napisać 'język do pisania gry' to jest co innego... jeżeli tak to C++ i biblioteka graficzna np. OpenGL

Opublikowano

Wiesz, tą gre możesz stworzyć w game enginie takim jak unity3d albo CryEngine, a modele i animacje w blenderze.

Tylko nigdy nie pobieraj modeli z internetu, ponieważ możesz mieć problem z prawami autorskimi.

PS. A co do pomysłów, to są one bardzo dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...