Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Co wymienić w sprzęcie?

DavExLouisE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Chciałem napisać to w temacie "Czy pójdzie mi FIFA 14/15", ale uznałem, że ten temat ma troszkę inny motyw niż wszystkie tamtejsze posty. Jak każdy się pewnie domyśla chciałbym wiedzieć co bym musiał wymienić żeby Fifa 15 śmigała mi na średnich a najlepiej na maxa. Poniżej zamieszczę specyfikację mojego sprzętu:

Procesor: AMD Phenom II X2 555 - 3.20 GHz
RAM: 4 GB

Grafika: GeForce GT 240 - 1 GB
System: Win 7 64-bit

Kupiłem Fifę z nadzieją, że ruszy mi chociaż na minimalnych, ale niestety przeliczyłem się. Fifa nawet w menu już tak zacina się pomiędzy przechodzeniem zakładek, że o grze już nawet nie myślałem.

­

Opublikowano

@Nysharrr. Przecież jego procesor spełnia spokojnie wymagania gry... Poza tym jak piszesz żeby kupił i5 albo i7 to podaj dokładnie jaki model bo czasem taka i5 jest słabsza od i3.

@topic

Problemem prawdopodobnie jest Twoja karta graficzna. Ma tylko 1GB. 

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

@Nysharrr. Przecież jego procesor spełnia spokojnie wymagania gry... Poza tym jak piszesz żeby kupił i5 albo i7 to podaj dokładnie jaki model bo czasem taka i5 jest słabsza od i3.

@topic

Właśnie też mi ona najbardziej nie odpowiadała. Myślę o geforce gtx 750.

­

Opublikowano

@DavExLouisE

http://zfifa.blogspot.com/2014/09/lista-zalecanych-kart-graficznych.html

Luknij sobie tutaj. Sprawdzaj po kolei która najbardziej będzie ci odpowiadała cenowo.

Tu masz też coś co może Ci pomóc. Musisz tylko zjechać w dół i będziesz miał napisane w ilu fpsach chodzi fifa na poszczególnych kartach.

http://www.notebookcheck.net/FIFA-15-Benchmarked.127273.0.html

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

@topic

Masz rację, pomyliłem się, nie znam się na tym tak dobrze. Jednak na pewno pomoże dokupienie ramu.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...