Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC]Strona WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu, jeśli nie to przepraszam.

Mam vps i zainstalowany już na nim ts3, teraz chciałbym dodać na niego strone www, jednak zawsze gdy niby ją dodam i pisze mi po wpisaniu adresu it works, to dalej nie mogę szczerze nic zrobić i nie wiem nawet gdzie to wszystko się psuje. Można prosić o jakiś mini poradnik? ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Cześć, nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu, jeśli nie to przepraszam.

Mam vps i zainstalowany już na nim ts3, teraz chciałbym dodać na niego strone www, jednak zawsze gdy niby ją dodam i pisze mi po wpisaniu adresu it works, to dalej nie mogę szczerze nic zrobić i nie wiem nawet gdzie to wszystko się psuje. Można prosić o jakiś mini poradnik? ;)

Widzę, że używasz głupiego apache2. Strona znajduje się w /var/www i tam wszystkie pliki daj. Jeśli strona ma mieć php to oczywiście je zainstaluj.

Opublikowano

Widzę, że używasz głupiego apache2. Strona znajduje się w /var/www i tam wszystkie pliki daj. Jeśli strona ma mieć php to oczywiście je zainstaluj.

A więc dodaje tam po prostu cały silnik, tak?

Opublikowano

apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin

i potem przez sftp do katalogu /var/www lub /var/www/html wrzucasz pliki

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Wszystko już mam, tylko rozchodzi mi się o to, czy do var/www/ mam wgrać np, cały silnik forum czyli powiedzmy phpbb by przemo, czy po prostu jakiś szablon?

Ps. Dawno cie nie widziałem Argin ^.^

Opublikowano

Wszystko już mam, tylko rozchodzi mi się o to, czy do var/www/ mam wgrać np, cały silnik forum czyli powiedzmy phpbb by przemo, czy po prostu jakiś szablon?

Ps. Dawno cie nie widziałem Argin ^.^

Tak wgrywasz silnik forum a następnie wchodzisz w przegladarce pod adres twojadomena.pl/install.php, ale jak masz sam silnik forum to powinno Cie przekierować po wpisaniu samego adresu.

tsmet.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...