Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmienić Win7 64bit na Win XP SP3 32bit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od może dwóch lat używam windowsa 7 64 bit i zawsze sam system bez żadnych programów zjadał mi około 20-50% procka i 30% ramu nigdy mi to jakoś nie przeszkadzało ale ostatnio w grach zaczynają sie przycinki tzn. są straszne lagi przez jakieś 5 min. Zwykle wtedy wchodze do menadżera i widze, że procesor ma 99% zużycia gdzie zwykle ma 70%, więc do rzeczy te skoki zużycia mnie strasznie denerwują czy warto zmieniać na starszą wersje win xp sp3 32 bit? Czy może jakieś wyłączenie usług czy coś tu pomoże

Laptop:

Procesor: AMD E-300 APU with Radeon HD Graphics 1.30 GHz

Ram: 2.00Gb (dostepne 1.73Gb)

Opublikowano

Samo wyłączenie usług nie , to w sumie minimalna ilośc pamięci jaka jest zalecana do powiedzmy normalnej pracy pod windowsem w trybie ślimaka ;) 

Zmienić można, wystarczy płytka albo pen z co najmniej XP SP3 by nie mieć problemów przy instalacji, sterowniki będziesz musiał sobie poszukać albo liczyć że windows ma standardowe, czasem te od Visty też pasują do XP 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...