Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak duże jest zainteresowanie Terrarią w Polsce?

TheRayek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Piszę ten dosyć nietypowy post akurat na tym forum, ponieważ ciężko mi znaleźć tak rozwiniętą stronę o Terrari w Polskim internecie.

Od kilku tygodni mam pomysł na kanał na YouTube (to nie jest moja reklama, wiec nie podam do niego linku) ale nie wiedziałem co na nim nagrywać, a że najczęściej gram w wyżej wymienioną grę to pomyślałem, ze można by z tym spróbować tym bardziej, ze na polskim YT jest bardzo mało filmów z tej gry wiec mógłbym trochę "rozwinąć temat". I potem uświadomilem sobie, że w sumie może być małe zainteresowanie tą produkcją i może być mało ludzi, których ta gra by interesowała.

I w tym miejscu pojawia się ten temat na tym forum. Chciałbym zapytać was, graczy o zdanie - czy waszym zdaniem Terraria ma szanse na YT czy nie? i czy wy sami bylibyście zainteresowani polskim gameplayem?

Bardzo proszę o jak największą ilość postów i wypowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na Terrarii to ty się raczej nie wybijesz. Jak już miałbyś nagrywać to powinno być to coś czego nie ma na YT.  Jakieś mapki przygodowe polskie bądź angielskie.

Opublikowano

Od kilku tygodni mam pomysł na kanał na YouTube

Pomysł to żaden, a co najwyżej chęć zabawy. Z tego co rozumiem, szukasz czegoś, co by się przyjęło, by zrobić na YouTube jakąś karierę, mniejszą lub większą. No cóż, praca na YouTube to łatwe pieniądze, wyobraź sobie że wiele ludzi czycha na tą okazję. Ale gry przyjmują się coraz gorzej, musisz mieć albo jakiś poważny pomysł albo kogoś, kto Cię w to wkręci. Paru z Terrarią próbowało i moja odpowiedź to nie.

Sam odbiorcą nie jestem, a od "popularnej" sceny YouTube trzymam dystans z odrazą. Ale właśnie to mi daje nieco inną perspektywę na ten cały kabaret i polecam Ci obserwować tytuły takie jak: Magicka 2, Killing Floor 2, Terraria Other World. Generalnie rzeczy, które są na tyle duże, by być na głównej Steama, a na tyle małe, by były zignorowane przez Youtubowych bożków. W ten sposób masz szansę na to, że ktoś wpisze tytuł w search bar jak i szansę na to, że Twoje video będzie na pierwszej stronie.

Opublikowano

gempleje... tego syfu z terrari jest co lodu w zimę... i śniegu...

każdy w poziomie od 10 do 100 widzów ( koledzy z klasy i "sub za sub" - GJ )

niewiele kanałów wybija się pow. kolegów z klasy... dlaczego ?...

nikt nie będzie oglądał ciebie bo robisz "gempleja" jeśli planujesz karierę na YT ( WTF ) 

zaczynając od pokazywania innym jak grasz... to nie ważne czy jest to Minecraft czy Terraria...

twój rozwój będzie BARDZO powolny ( w większości przypadków zerowy )

sam kiedyś posiadałem kanał też z terrari ( kiedyś ) było tam całkiem sporo innych produkcji

ale po pół roku od rozpoczęcia miałem ledwo 2.000 subskrybcji i mi się znudziło...

jest to powodem tego że "gempleje" są już dostępne w nadmiarze na YT

jeśli miałoby wypalić tworzenie gemplejów na YT trzeba przynajmniej znać tego

podstawy... których ci nie wytłumaczę ( a znam ) z powodu że za dużo pisania...

w każdym razie z tego co wyczytałem

nawet nie masz pomysłu na kanał cytat: 

ale nie wiedziałem co na nim nagrywać "

Najpierw może dowiedz się co chcesz robić... a potem zacznij to robić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...