Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki na dobrym sprzęcie

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój sprzęt:

Karta graficzna: GTX 970 4G MSI

Procesor: i5 3470 lekko podkręcony

Ram: 8GB DDR3 1600MHz

Zasilacz: Cooler master g550m

Rozdzielczość: 1920x1080

Na tym sprzęcie tnie mi lekko i często na high i tak samo na medium... Czy jest to wina sprzętu?

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Mam podobny sprzęt (i5 4690k @ 4.5GHz, gtx 970 OC) i chodzi na ultra (bez hairworks, zasięg roślinności i cienie na wysokie) w stabilnych 60fpsach bez żadnych dropów, jedynie czasem w Novigradzie spadnie do 52-55

jaki masz dysk? i opisz dokładniej te "cięcia"

Opublikowano

W innych grach masz tak samo, czy tylko w Wieśku? Podaj temperatury podczas stresu (hw monitor) i wrzuć tutaj ss.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Wg. mnie masz za mało ramu, też mam 8gb i na średnio-wysokich po kilku teleportach w różne miejsca zaczyna mi ciąć, po włączeniu gry od nowa wszystko chodzi git (raz wyskoczyło mi powiadomienie o braku pamięci ram i wywaliło mnie do windy)

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Wg. mnie masz za mało ramu, też mam 8gb i na średnio-wysokich po kilku teleportach w różne miejsca zaczyna mi ciąć, po włączeniu gry od nowa wszystko chodzi git (raz wyskoczyło mi powiadomienie o braku pamięci ram i wywaliło mnie do windy)

wiedźmin 3 nie wymaga więcej niz 8GB ramu, to nie tu leży problem..

gdyby autor odpisal na pytania to moze bysmy byli w stanie pomoc, ale bez zadnych informacji to nic sie nie uda

Opublikowano

Mam podobny sprzęt (i5 4690k @ 4.5GHz, gtx 970 OC) i chodzi na ultra (bez hairworks, zasięg roślinności i cienie na wysokie) w stabilnych 60fpsach bez żadnych dropów, jedynie czasem w Novigradzie spadnie do 52-55

jaki masz dysk? i opisz dokładniej te "cięcia"

A więc dysk mam dobry seagate 1TB 64MB

Na wysokich bez hairworks mam 60fps ze spadkami paru klatek i to powoduje ścinki. Na ultra ze wszystkim mam 40+.

Najlepiej zoptymalizuj grę w GeForce Experience

nie działa mi, ładuje się w nieskończoność

Dodam, że procesor działa w trybie turbo do 3,6 ja go podkręcilem do 3.8

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

wiedźmin 3 nie wymaga więcej niz 8GB ramu, to nie tu leży problem..

gdyby autor odpisal na pytania to moze bysmy byli w stanie pomoc, ale bez zadnych informacji to nic sie nie uda

To dziwne, że w moim przypadku brakuje (nie mam włączonych żadnych programów w tle)

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Dziwne, że na takim sprzęcie nie mogę zagrać płynnie na wysokich ustawieniach

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

To dziwne, że w moim przypadku brakuje (nie mam włączonych żadnych programów w tle)

po czym wnioskujesz, że brakuje? jak masz możliwość to zrób sobie test z 8GB ram i 16GB ram

gwarantuje, że różnica będzie na granicy błędu pomiarowego

Opublikowano

po czym wnioskujesz, że brakuje? jak masz możliwość to zrób sobie test z 8GB ram i 16GB ram

gwarantuje, że różnica będzie na granicy błędu pomiarowego

Po tym że wiedźmin zżera ponad 7gb ramu + system ponad 1gb > 8gb (zużycie ciągle waha się na poziomie 90-100%, no i jak już wcześniej wspomniałem raz wyskoczyło mi powiadomienie o tym, że wiedźmin wciąga za dużo ramu i mi go wyłączyło)

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Po tym że wiedźmin zżera ponad 7gb ramu + system ponad 1gb > 8gb (zużycie ciągle waha się na poziomie 90-100%, no i jak już wcześniej wspomniałem raz wyskoczyło mi powiadomienie o tym, że wiedźmin wciąga za dużo ramu i mi go wyłączyło)

dziwne, u mnie wraz z systemem zjada 5.5gb (test robiony w Novigradzie) dWYXMBR.jpg

zwiększ ilość pamięci dla pliku stronnicowania

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/change-virtual-memory-size#1TC=windows-7

jak masz 8GB ramu to ustaw najlepiej na 12GB

Opublikowano

dziwne, u mnie wraz z systemem zjada 5.5gb (test robiony w Novigradzie) dWYXMBR.jpg

zwiększ ilość pamięci dla pliku stronnicowania

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/change-virtual-memory-size#1TC=windows-7

jak masz 8GB ramu to ustaw najlepiej na 12GB

Mam ustawione dokładnie 12204  8S (tylko u mnie te "przycinki" zdarzają się dopiero po kilku godzinach grania, jak połażę trochę  :ninja: )

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Pogadajcie sobie na priv...

Nadal nikt mi nie pomógł. Dzisiaj przeskanowałem kompa i trochę tego miałem, ale nic nie pomogło.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Przeskanuj ccleanerem, może jeszcze zdefragmentuj dysk  :unsure:

@@ gdyby ktoś miał wątpliwości co do tego ramu :P (@Lexus. ) 

TKk5oh9.jpg

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...