Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Colored signs przekłamuje kolory west=east

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio musiałem robić formata kompa i wrzucilem wszystkie pliki serwerowe na pendrive. Dzisiaj wrzucam odpalam serwer i zobaczylem ze nie mam zadnych bledow itp tylko znaki poszarzały.... To jest jakis błąd mapy czy co? Tylko szarzeja znaki jak je postawie w stronach wschod i zachod , polnoc i poludnie dziala normalnie.

Zreszta sami zobaczcie:

8GZ5JJa.jpg

oba znaki sa pokolorowane &f&l, probowalem usunac colored signs i wgrac na nowo lub zamienic go na singcolorz bez skutku.. Dalej szarzeja.. co to jest blad chunkow westa i easta? Zaden plugin nie powoduje kolizji..

#edit

zrobilem eksperyment i zainstalowalem colored signs tyllko na czystym spigocie, problem dalej wystepuje czyli mam coś z mc jesli chodzi o tekstury... Tylko jak to teraz naprawic ;p

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Hmm prawdopodobnie może to być błąd ustawień. Albo jakiś bug serwera, na jedno może inaczej padać światło niż na drugie ot taka prosta fizyka gry.

r9wfFzB.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDiegool

zostawilem sam serwer i go odpalilem  z tym jednym pluginem i dalej to samo. Pomyslalem wiec ze minecraft mi sie wali to usunalem cala zawartosc .minecraft i pobralem od nowa. Bez widocznego rezultatu, nic sie nie zmieniło.

Opublikowano

Jak używasz pluginu to go wywal ponieważ ta funkcja jest w Essentialsie i tam nic się z kolorami na tabliczkach nie dzieje.

Opublikowano

Co ma serwer do kolorów, które wyświetlasz?... grafikę renderuje klient. Włącz renderowanie światła na najwyższe ustawienia.

#AntyBlezur

Opublikowano

Mam coś z kompem nie tak, spróbuje jeszcze raz wszystko przeinstalować. Z poczatku myslalem ze plugin sam mi zamienil &f na &7 dlatego chodzilo mi o plugin.

Wyrzucilem zbędne kolorowanie i wlaczylem w essentials.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...