Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cler kilka pytan.

Ayume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę kogoś doświadczonego o rady dotyczące clera. Który ''rodzaj'' jest najlepszy oraz czym się one dokładnie dla gracza różnią (mr/dps). Jakie eq przy poszczególnych stylach najlepiej wybrać, atrybuty (MB' MCC , AS itp), manestonsy oraz god stonsy?

igNMhIy.png

Opublikowano

Ciezko wytlumaczyc, nawet jesli to jest tego po prostu... za duzo.Obczaj Livo na twitchu, tam masz linki w jakich setach aktualnie gra jak i jakich uzywa stigm i gdzie.Takze jest jego poradnik, tu na forum dot. clera pod dps.

Jedno jest pewne, cler potrzebuje kilku setow(block, mb, mb/ma, ma, mr, ms etc), przygotuj sie na wydanie (ok.)1kk ap na stigmy na end game  :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Ciezko wytlumaczyc, nawet jesli to jest tego po prostu... za duzo.Obczaj Livo na twitchu, tam masz linki w jakich setach aktualnie gra jak i jakich uzywa stigm i gdzie.Takze jest jego poradnik, tu na forum dot. clera pod dps.

Jedno jest pewne, cler potrzebuje kilku setow(block, mb, mb/ma, ma, mr, ms etc), przygotuj sie na wydanie (ok.)1kk ap na stigmy na end game  :D

No właśnie wiem, że trzeba obczaić kilka setów. Ogólnie czytałam kilka poradników i każdy, dosłownie każdy sie różni. W jednym zachwalają mace w innym staffa i za chiny ciężko to ogarnąć. Oglądałam też filmiki kegiego, livo i kilku clerów ze Spaty.

Ogólnie najbardziej chyba interesuje mnie dps z mb, macc i as. Widzialam filmik polskiego ckeryka (już nie pamietam kogo) i walczył, jak i łaził np na instancje glównie ze staffem i jednym stigm bulidem. Nie bawil sie też w kilkanaście setów, a dość ładnie na arence wymiatal.

Tylko wlaśnie problem jest w tym, że opinii i porad jest tak dużo, że cieżko mi wybrać ''właściwą ścieżkę'' i dlatego chciałam znać opinie kogoś doświadczonego, kto mi to dokładnie wytłumaczy.

igNMhIy.png

Opublikowano

Jesli idziesz na instancje jako dps to ze staffem, chyba, ze idziesz jako support, wtedy sytuacja sie zmienia.Cler to postac raczej sytuacyjna.Ogolnie mowiac wiele ci nie pomoge w temacie clera bo sam wbilem nim jakis tydzien temu 65lvl i dopiero jestem na poziomie bm set i ac staff xDD A smieja sie ze mnie, ze chce byc jak Livo  :rolleyes: Ja od siebie to jedynie w czym moge ci pomoc to dac ip tsa i sama musisz sie z Livo skontaktowac, on jak bedzie miec czas to napewno ci wytlumaczy.

Nie czaruj.

Opublikowano

Jesli idziesz na instancje jako dps to ze staffem, chyba, ze idziesz jako support, wtedy sytuacja sie zmienia.Cler to postac raczej sytuacyjna.Ogolnie mowiac wiele ci nie pomoge w temacie clera bo sam wbilem nim jakis tydzien temu 65lvl i dopiero jestem na poziomie bm set i ac staff xDD A smieja sie ze mnie, ze chce byc jak Livo :rolleyes: Ja od siebie to jedynie w czym moge ci pomoc to dac ip tsa i sama musisz sie z Livo skontaktowac, on jak bedzie miec czas to napewno ci wytlumaczy.

Ok, popytałam, poczytałam, a reszta już ''wyjdzie w praniu'' po 65 :-). Chyba nawet poeksperymentuje z dps tworząc eq pod mcc, mb, att speed w małym stopniu pod mr. Zobaczymy :p

A jak wygląda w tej sytuacji dps'a ze staffem wybór god stonsów?

igNMhIy.png

Opublikowano

Jesli idziesz na instancje jako dps, to jest oczywiste, ze nie zalozysz blinda, silence czy para xD Najlepszy to 1% moim zdaniem, jak procnie to jest kosa w plecy.W pvp tez dobry jest.

Nie czaruj.

Opublikowano

Jesli idziesz na instancje jako dps, to jest oczywiste, ze nie zalozysz blinda, silence czy para xD Najlepszy to 1% moim zdaniem, jak procnie to jest kosa w plecy.W pvp tez dobry jest.

Nic nie zrozumiałam :D czego 1%?

igNMhIy.png

Opublikowano

Nic nie zrozumiałam :D czego 1%?

Godstone, sa takie z 4050 damage (earth, fire, wind, water) z 1%  szansa.Sa jeszcze 2%, 20%, 10%.

Nie czaruj.

Opublikowano

Godstone, sa takie z 4050 damage (earth, fire, wind, water) z 1% szansa.

A o t chodzi. Nie wiem, czy jest to dobry pomysł. Już prędzej bym w silence typowała.

igNMhIy.png

Opublikowano

A o t chodzi. Nie wiem, czy jest to dobry pomysł. Już prędzej bym w silence typowała.

No jesli idziesz na instancje jako dps, to silence ci nie pomoze raczej w dpsowaniu xD

Nie czaruj.

Opublikowano

No jesli idziesz na instancje jako dps, to silence ci nie pomoze raczej w dpsowaniu xD

Tu nie chodzi o instancje tylko pvp. Na insty to ja robie osobne eq :) a pytania w moim temacie dotyczą głównie pvp.

igNMhIy.png

Opublikowano

Tu nie chodzi o instancje tylko pvp. Na insty to ja robie osobne eq :) a pytania w moim temacie dotyczą głównie pvp.

Ehh zamulilem, my fault.Silence na magiczne, blind na melee mozesz tez para sprobowac...Chociaz ja w swoj pierwszy staff (AC) wpakowalem godstone z dmg i calkiem fajno w pvp to wyglada, jesli procnie to przegwizdane, wiec warto w taki zainwestowac :DAle jesli chcesz silence, to pakuj w staffa.

Nie czaruj.

Opublikowano

­Pozwolę sobie odświeżyć i zadać jeszcze jedno pytanko: Att Speed, czy cast speed? Jedni mówią, że dla clera att speed, inni, że to idiotyzm i trzeba iść w cast speeda, jak to w końcu jest? :)

igNMhIy.png

Opublikowano

nie wiem jak to po eng sie nazywa

ale dla klera Predkosc dzialania.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

­Pozwolę sobie odświeżyć i zadać jeszcze jedno pytanko: Att Speed, czy cast speed? Jedni mówią, że dla clera att speed, inni, że to idiotyzm i trzeba iść w cast speeda, jak to w końcu jest? :)

DPS:  PvP - Attak Speed / PvE - Cast Speed (Scroll oczywiście)

Support wiadomo czy to PvE czy PvP full Cast Speed.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...