Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna K8upgrade nf3

InBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z płytą główna Asrock K8upgrade-nf3 chipset Nvidia Nforce.

Płyta:Asrock K8upgrade-nf3

Procesor: AMD Sempron 3100+

Ram: GoodRam 512 mb x2

Grafika: Radeon 128 mb

Dysk: Sata 500 gb

Zasilacz: Tracer 400v

Mam problem otóż instaluje Windowsa xp, ładują się sterowniki, formatuje dysk, instaluje Windowsa, po ponownym uruchomieniu wyskakuje błąd odczytu danych albo błąd systemu operacyjnego po czym komp po chwili se restartuje. Próbowałem Live CD Linux aczkolwiek pierwszy ekran ładowania wytrwał przy zmianie na drugi pyk i reset. Przy instalacji win 7, ładują się sterowniki i przy starting Windows pyk wyłącza się płyta lub resetuje. Próbowałem zmienić wejścia sata użyć dysku ATA, próbowałem botowania z USB jest to samo co na płycie. Przy dokładnych oględzinach płyty dwa kontestatory są trochę spuchnięte ale delikatnie na czubku. Zauważyłem tez ze dotykając płyty w pewnym miejscu mocno się tam nagrzewa a nie ma tam szczerze nic specjalnego. Temperatura procesora jest w porządku nie czuć nawet po do tyku aby coś było źle. Zmieniałem również kość ram, bez skutku. Pomóżcie mi z tym problemem jeśli umiecie. Będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam :)

RPK RAZEM PONAD KILO

Opublikowano

Czy jak wymienię te kondensatory to problem zniknie ? Czy może zmniejszy się tylko nagrzewanie płyty ?

RPK RAZEM PONAD KILO

Opublikowano

Chciałbym zostać jednak przy tej płycie jeśli się da :D grzeje się w miejscu obok slotów na kości ram.

RPK RAZEM PONAD KILO

Opublikowano

Wiesz nie jest łatwo przelutowac na zewnątrz ścieżki, w środku ścieżki, i trzeba uważnie to zrobić, cóż gadałem z kimś kto się zna powiedział ze w tych płytach chipset Nvidi często padaja porostu. Cóż będę musiał chyba zakupić nowa płytę. Dzięki za pomoc ziomek :)

RPK RAZEM PONAD KILO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...