Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zepsuta nowa karta graficzna po 2 godzinach?

xKalixx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam już pisałem jeden temat, lecz chciałem się bardziej zagłębić w problem karty graficznej.

A więc już opisuję mój problem:

Wczoraj dotarł do mnie mój nowy komputer dobra grafika więc chciałem posprawdzać kilka gierek na ultra. Zainstalowałem windowsa sterowniki z 2 płytek [ Karta graficzna , płyta główna] No i przez steama pobrałem cs:go brat pograł przez ok 30min. Później pobrałem z internetu by sprawdzić jak pójdzie AC 4 no i tak jest początek wszystko dobrze i tak po 10 minutach gra się scrashowała pojawiły się takie deformacje kolorowe piksele. Zrestartowałem komputer i ponownie uruchomiłem ale teraz tak wszystko ładnie się włącza do biosu wchodzę wszystko ok ale jak windows się załadował i był panel logowania to jakby paleta farb się rozlała mało co było widać ale się zalogowałem no i pisze ZAPRASZAMY i nagle niebieski bardzo jasny ekran się pojawił i nic :/

Czy to możliwe, że karta popsuła się z przeciążenia była ona w użytku dosłownie nie więcej niż 2h. I to nowa karta

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-3xdp-gv-n970wf3-4gd-734864/

Jest na to jakiś sposób? reinstal windowsa może? Czy muszę komputer odesłać do sklepu w którym go kupiłem? :/

Opublikowano

A skąd mamy wiedzieć co masz robić albo co zepsute, zadzwoń do sprzedawcy albo reinstaluj system jak działa komp. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zainstalowałem sterowniki od karty graficznej to są te artefakty ale bez sterowników wszystko ok :/ nwm co robić jakiekolwiek sterowniki to artefakty się ukazują :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...