Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od dawna mam problemy z neostradą,i żałuje że przedłużyłem umowe...Rozłączanie internetu to już normalka,ale ostatnio doszedł dość uciążliwy problem,nie wiem czy powoduje go neostrada-dlatego właśnie pisze i prosze o pomoc.Mianowicie,moge normalnie "surfować" po stronach,ale gdy próbuje podłączyć się do jakiejś strony przez np. gre age of empires III żeby pograć to już nie moge.Moge grać w CS i inne gry online,ale gdy mam się piodłączyć do jakiejś strony przez program inny od IE/FF to wywywala mi "akcja anulowana" albo "nie można znaleść servera" itp..

Wie ktoś czym to może być spowodowane i jak to naprawić? z góry dziękuje za pomoc

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

yhy 15lat - i

żałuje że przedłużyłem

@Top

to nie wina twojego internetu, bo ja tez tak mam xD

@Razzac, kilka nizej

1: nie wyspałem się jak ...

ja od 4.30 jestem na nogach wiec nie mow mi, ze sie nie wypales ;d

Opublikowano

Jeśli masz jakiegoś klienta p2p, to go wyłącz. Dla neostrady są zabójcze. Nawet jeśli sam czegoś nie ściągasz, to może działać jak serwer dla dziesiątek innych komputerów, które od Ciebie seedują.

Opublikowano

Albo program neostrady. Jka miałem neo to był kłopot nawet z samym podłączeniem się do sieci.

A kablówka działa bez zarzutów. Pozmieniaj coś w opcjach programu może to coś da.

NIL:

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||] = 0%

Cytat miesiąca nr1

- Poproszę lody
- Jakie?
- No takie normalne
- Czyli?
- No te w takim kształcie *staruszka rysuje palcem w powietrzu coś na wzór jajka*
- Co to za kształt?
- No... yyy... apokalipsy

Opublikowano

WSZYSTKO powyłączałem,wszystkie klijenty<czy jak to się pisze> P2P,loopbacki,antyvirusy,ferewalle itp.itd.etc. I dalej nic... Teraz grzebie w opcjach,może ktoś zna się na tym dokładniej?

PS: wybaczcie ortografie ale dziś :

1: nie wyspałem się jak ...

2: komputer sie tnie i nawet na żadną ortografia.pl nie moge wejść

3: mam 13 lat a nie 15 ;)

\m/ \m/

Opublikowano

Nie wiem co stoi na przeszkodzie...

Moze format pomoze? Wiem tyle ze z rozłączaniem to nie pomoze bo ja tez tak mam ;s

Opublikowano

Razzac a jaki masz samochód i ile wyciaga ...

wez zadzwon do neosu i spytaj sie ocb i powiedz ze specjalnie dla TV TRWAM wykupiłes livboxa : D

Opublikowano

Czytaj uważniej,nie mam liveboxa :) Zadzwoniłem do nich i jutro mi kogoś przyślą..problem z rozłączaniem leży po ich stronie,ale nikt nie wie czemu nie moge się łączyć do stron poprzez gry itp. >.<

\m/ \m/

Opublikowano

wybaczcie trouble post ale to BARDZO dla mnie pilne..potem możecie usnąć temat,odjąć mi posty,zbanować mnie,zwarnować,zabić,itp. tylko prosze,niech mi ktoś pomoże >.<

\m/ \m/