Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co sądzicie o tym designie M2?

tomekdan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój pierwszy design strony serwera Metin2 (lub jakiejkolwiek innej gry po poprawkach). Jest to efekt spontanicznej zabawy w Photoshopie przez około 40 minut. Mam zamiar go dopracowywać do skutku i ewentualnie sprzedać. Jak myślicie, co powinienem poprawić, co dodać, co razi w oczy? 

162121432733839448653.png

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

1. Aha

2. Prawda, ale wiele serwerów tak ma plus to nie jest kluczowy element, bo można tam wstawić cokolwiek.

3. Rejestracja, Informacje i treść strony rzeczywiście do poprawy.

4. Metin2 to nie lekcja szyku i elegancji strony towarzystwa ubezpieczeniowego żeby używać kratek  :D

Opublikowano

akurat grid do tego typu stron jest przydatny. layouty w tak zwanym "stylu rpg" zwykle nie są responsywne. grid nie jest natomiast użyteczny projektując chociażby taką stronę, jaką podałeś w punkcie czwartym, ponieważ żyjemy w dobie RWD.

co do samego layoutu. wiele do poprawy, polecam spojrzeć na projekty chociażby takich osób jak Wredna, Zielsko. porównaj je do swojego layoutu i wyciągnij wnioski.

Opublikowano

Lepiej, ale dlaczego dałeś str główną i te napisy na górę a nie na banner + między jakaś biała linia z soft brushem na końcach.

Opublikowano

Nie wiem, taką miałem wizję, że menu boczne ;) Ale to co mówisz też brzmi nieźle, spróbuje tak, tylko muszę skonstruować ładniejszą tą linię.

Opublikowano

Jakbym poszedł w tą stronę?

525971432899287448653.png

A jak dla mnie całkiem wporządku jest i trzyma kupy. 

...................\/...................

Opublikowano

­

Jakbym poszedł w tą stronę?

525971432899287448653.png

Przede wszystkim zwróć uwagi na kolorystykę. Jeśli chodzi o mt2, to jak najbardziej można się nią bawić, ze względu na azjatycki klimat gry, ale pamiętaj, że musi ona całościowo jakoś ze sobą współgrać. W tym projekcie pierwszy co rzuca się w oczy, to czerwony header, który jak na moje jest zbyt "odstający" i mało co komponuje się z całością. Dodatkowo pamiętaj- przy headerze i BG jest najwięcej roboty. Poświeć temu więcej czasu, nie rób ich na zasadzie: google grafika- tapeta metin2-klap do programu graficznego- mała modyfikacja.

Kolejna sprawa, to nie używaj kursywy przy dużej ilości tekstu bo źle się ją czyta.

Grafika "GameDesign", czyli między innymi szablony www pod gry, takie jak mt2, to nie jest dzień, czy dwa roboty. Czasami nad jednym elementem trzeba popracować kilka godzin.

No i jeszcze jedna rzecz, którą za każdym razem powtarzam osobom, które dopiero zaczynają- Nie ufaj stylom w photoshopie i nie używaj ich przesadnie. Wierz mi, że o wiele ładniejszy efekt można uzyskać poprzez samą zabawę z gradientem, czy kolorem i wzorkiem, niż używając do tego fikuśnych stylow, dodatkowo "zaprawionych|" fazą i płaskorzeźba.

Zobacz, w tym moim projekcie:

425860392e4743f25502ecc97b5cb74e.jpg

Nie ma nic, poza gradientem, topaz labem, teksturą/patternem i ręcznie zrobionych "blików", czyli rozjaśnień zwykłym białym soft brushem.

Zbyt mocno ufając stylom nie nauczysz się robić sam indywidualnie różnych elementów "game design".

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...