Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie słuchawki?

marcell2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko :D
Muszę sobie kupić słuchawki douszne, głównie do słuchania muzyki :) Oczywiście musi mięć dobry bas, nie charczeć.
Cena ma się wachać około 100zł 40 +/-.
Musza mieć mikrofon bo często gadam w słuchawkach i będę je chciał wytestować przy pc :)
Zastanawiałem się nad Razer hammerhead Pro  rocccat syva a jay one+
Myśle że razer będzie dobrym wyborem  posiada euti, ejaysy też, lecz jest tylko kolor czarny i biały, chcialbym coś innego, razer ma taką opcje.
Z czego roccaty tez są kolorowe ale niezbytm i się podobają :D
Może miał ktoś razery i może się wypowiedzieć na ich temat.

Szukałem polskich unboxingów i recenzj ale nie znalazłem ;c (do razera i roccata)

1RkW7od.png

Opublikowano

@Ariella 

Ale te Canyon'y nie mają etui a na tym też mi zależy :D

W sumie te drogie grają pewnie gorzej niż pchełki z biedry :D

Razery też są shitem płacisz 75% za znaczek firmy i kolorek zielony. Razer zawsze leciał grubo po cenie, co do jakości wykonania to też jakieś hiper nie są.

http://www.ceneo.pl/20751475#tab=click
http://procpu.pl/p/1711/7927/steelseries-in-ear-ufc-mikrofon-sluchawki-gaming-strefa-gracza.html
Opublikowano

Tylko że na allegro kupie też za 100 nówki nie śmigane :)

a one jakoś wyglądają kabel dobry nie urwie się.

@matej654321

Tak na pewno nowe a nie z Chin z naniesionym logiem i kolorkiem. Jak kabel ma być tak ważny to kup byle z supermarketu i daj do majstra by Ci oplot na kabel zrobił i tyle. 

Opublikowano

8zł
500zł :D

Tak na pewno nowe a nie z Chin z naniesionym logiem i kolorkiem. Jak kabel ma być tak ważny to kup byle z supermarketu i daj do majstra by Ci oplot na kabel zrobił i tyle. 

O co Ci biega koleś ? Chcesz kłótni bo cie nie rozumiem ?

1RkW7od.png

Opublikowano

Siemaneczko :D

Muszę sobie kupić słuchawki douszne, głównie do słuchania muzyki :)Oczywiście musi mięć dobry bas, nie charczeć.

Cena ma się wachać około 100zł 40 +/-.ta)

qrwa, ale wiesz ze nawet jak zalozysz sluchawki ze zlota, a podlaczysz do gowna to beda charczec? wszystko zalezy od zrodla

Opublikowano

Śmiechłem, nie wszystko :) kupiłem kiedyś słuchawki w sklepie za jakieś 6zł a moje stare od telefonu i różnica ogromna, i jest różnica między takimi razerkami a roccatami więc nie gadaj :) a źródło mam dobre, jak się nei znasz to się nie wypowiadaj

1RkW7od.png

Opublikowano

@soul147ah

Witam

Osobiscie Polecam Pioneer SE-M531 3 miech temu kupilem je za 135 zl , dlugi kabel ( 3 m ), bardzo dobry dzwiek jak za cene dobre do muzyki oraz grania w gry.

Link : http://allegro.pl/sluchawki-studio-dj-pioneer-se-m531-kurier-24h-i4958032608.html

Pozdrawiam.

Tak się składa że mają być douszne a nie nauszne :D
I się składa że mam takie same :D tylko model SE-M521 są one droższe i lepsze :D

1RkW7od.png

Opublikowano

Śmiechłem, nie wszystko :) kupiłem kiedyś słuchawki w sklepie za jakieś 6zł a moje stare od telefonu i różnica ogromna, i jest różnica między takimi razerkami a roccatami więc nie gadaj :) a źródło mam dobre, jak się nei znasz to się nie wypowiadaj

Jest różnica, że roccaty mają odpowiednią cenę i niszczą te gówno od razera. Pozdro. 

http://headphones.specout.com/compare/3063-5621/Razer-Hammerhead-Pro-vs-Roccat-Syva
Opublikowano

Jest różnica, że roccaty mają odpowiednią cenę i niszczą te gówno od razera. Pozdro. 

http://headphones.specout.com/compare/3063-5621/Razer-Hammerhead-Pro-vs-Roccat-Syva

@matej654321

Naprawde się nie znasz.. Na tych stronach się nie powinno porównywać, to porównuje tylko specyfikacje techniczne, razery mogą lepiej grać jak się suguerujesz takim czymś to ja dziękuje.

Miałeś chociaż kiedyś styczność ze słuchawkami ?

1RkW7od.png

Opublikowano

@matej654321

Naprawde się nie znasz.. Na tych stronach się nie powinno porównywać, to porównuje tylko specyfikacje techniczne, razery mogą lepiej grać jak się suguerujesz takim czymś to ja dziękuje.

Miałeś chociaż kiedyś styczność ze słuchawkami ?

Będą w magiczny sposób grać lepiej? Specyfikacja przekłada się na jakość dźwięku zakresu tego dźwięku itd. Widzę, że ty się kolego nie znasz skoro bierzesz pod uwagę czy słuchawki "posiada euti,". Skoro jesteś fanboy'em razera to je bierz i nie zawracaj gitary tylko potem nie pytaj się na forum czy tylko tobie się popsuł mikrofon w tych słuchawkach. 

Opublikowano

8zł

500zł :D

O co Ci biega koleś ? Chcesz kłótni bo cie nie rozumiem ?

Wiesz, nie zawsze cena znaczy tak, że jak jest większa, to dana rzecz jest lepsza ;).

Czytałam opinie na temat tych modeli słuchawek i ludzie je bardzo chwalą ;), ale decyzja należy do ciebie, ja tylko proponowałam. :)

Opublikowano

Będą w magiczny sposób grać lepiej? Specyfikacja przekłada się na jakość dźwięku zakresu tego dźwięku itd. Widzę, że ty się kolego nie znasz skoro bierzesz pod uwagę czy słuchawki "posiada euti,". Skoro jesteś fanboy'em razera to je bierz i nie zawracaj gitary tylko potem nie pytaj się na forum czy tylko tobie się popsuł mikrofon w tych słuchawkach. 

Ze specami nie dokońca, no ale jak już się tak znasz audiofilu :)

Fanboy ? Pewnie, to by był mój 1 ich produkt ale Ty wiesz lepiej że jestem fanboyem.

Co do euti to nie będę ich nosił w słoiku ani w woreczku strunowym, a za taką cene woolabłym euti.

Dziękuje Ci za chęci ale ktoś inny może pomoże.

1RkW7od.png

Opublikowano

Gościu chyba Ci coś pierdolnęło na mordę. Specyfikacja techniczna słuchawek podawana przez producentów zupełnie się nie odnosi do sposobu reprezentowania przez nie dźwięku. Pieprzysz o Razerze podając mu słuchawki Roccata czyli równe gówno.

@marcell2k

Soundmagic PL11, Brainwavz Delta/M1/Alpha (ostatnie dla basolubów)

Opublikowano

Gościu chyba Ci coś pierdolnęło na mordę. Specyfikacja techniczna słuchawek podawana przez producentów zupełnie się nie odnosi do sposobu reprezentowania przez nie dźwięku. Pieprzysz o Razerze podając mu słuchawki Roccata czyli równe gówno.

@marcell2k

Soundmagic PL11, Brainwavz Delta/M1/Alpha (ostatnie dla basolubów)

@TrueFaith

Ale Ty tak na serio? Czytanie takie trudne? Słuchawki mają mieć mikrofon. Brawo, że słuchawki typowo audiofilskie są lepsze od tych "Gamingowych" ale za to nie posiadają mikrofonu a autor podkreśla, że mają mieć. Więc chyba Ciebie "pierdolnęło na mordę."

Opublikowano

@TrueFaith

Ale Ty tak na serio? Czytanie takie trudne? Słuchawki mają mieć mikrofon. Brawo, że słuchawki typowo audiofilskie są lepsze od tych "Gamingowych" ale za to nie posiadają mikrofonu a autor podkreśla, że mają mieć. Więc chyba Ciebie "pierdolnęło na mordę."

To nie ja mówię, że specyfikacja nadaje brzmienia sprzętowi xD Po za tym zanim zaczniesz pieprzyć radziłbym sprawdzić info, Brainwavz M1, Delta i Beta posiadają mikrofon, Alphy i PL11 podałem dla większego wyboru w przeciwieństwie do twojego świetnego jedynego modelu Roccat'a

Opublikowano

To nie ja mówię, że specyfikacja nadaje brzmienia sprzętowi xD Po za tym zanim zaczniesz pieprzyć radziłbym sprawdzić info, Brainwavz M1, Delta i Beta posiadają mikrofon, Alphy i PL11 podałem dla większego wyboru w przeciwieństwie do twojego świetnego jedynego modelu Roccat'a

Miałeś jakieś Brainwazy ? wiesz jak grają ? :P  Połowe i tak ktoś mi dokłada więc może warto jeszcze dołożyć jak jest budżet ?

1RkW7od.png

Opublikowano

Zależy który model. Warto do M1 dopłacić, dość równe jednocześnie posiadające całkiem przyjemny bas. Delty są najmniej basowe, Alphy najbardziej (wręcz za bardzo i nie powinno się tym wypaczać sobie słuchu), Beta to druga wersja Alphy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...