Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściny

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dosyć poważny problem jakoś od 2 miesięcy.Mam komputer z podzespołami: procesor intel core i5 3330, 4gb ramu, asus gtx 550ti, zasilacz 620w jakiś modecom, dysk 1tb caviar green.

I tu leży problem ponieważ w lolu mam niezależnie od ustawień są spadki fpsów i ściny a pamietam że jeszcze jak komputer był troche nowszy nie było żadnych spadków.Regularnie czyszczony z kurzu w środku i ccleanerem ale nic nie pomaga.Sterowniki też wszystkie poinstalowane,wirusów brak.Ostatnio nawet odpaliłem gta 3 które ma ponad 10 lat i potrafiło czasami dostać freeza.Temperatury procka przy grze oscylują w granicach 50 stopni i karta tak samo,nic sie nie grzeje.Radzilibyście nałożyć nową paste pod kartą albo pod prockiem i oczyścić z kurzu pod chłodzeniem, czy może format?

Stawiałbym również na dysk bo jest to caviar green ten ekologiczny który często wolno wczytuje różne rzeczy ale o dziwo programy typu hdtune mówią że w porządku.Prosze o porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...