Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bungeecord.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako zamierzam postawić, serwer lobby. To mam pytanie, dotyczące hostingu, a mianowicie który polecacie. Mam wykupione dwa serwery na pukawka.pl, serwer Survival, i drugi serwer SkyBlock. A jako że chce je połączyć, to mam zamiar kupić serwer bungeecord. Zastanawiałem się nad pukawką (serwer bungeecord), ale moim zdaniem jest za drogo, 0.50zł/slot. To myślałem nad kupnem jakiegoś vps, i na nim postawienie silnika bungeecord. Polecacie jakiś w miarę tani?

@Edit

Wracając do oferty bungeecord w serwisie pukawka, to ile bym musiał slotów wykupić, żeby to w miarę sprawnie działało?

Opublikowano

Zależy od kwoty jaką chcesz wydać - sprawdź ofertę kimsufi, tanie dedyki mają.

Do 20-30zł.

@Edit

I takie pytanie, bo za bardzo nie ogarniam.

Typu instaluje sobie na vps, silnik bungee, i muszę jeszcze jeden kupić serwer na którym będzie lobby.

Czy bungee + lobby będzie na powiedzmy tym jednym vps.

Opublikowano

Stąd taka, a nie inna cena za BungeeCrod.
BungeeCord cały czas trzyma połączenie danego gracza, nawet wtedy kiedy wszedł na innych serwer, to połączenie idzie przez BungeeCord.
Stąd też cena która musi pokryć zużycie : łącza, procesora, pamięci ram
0,48 zł to jest bardzo tanio.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...