Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Typowe mmo f2p [Rift]

Cheery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 2 lata temu zakończyłem swoją karierę na Runes of Magic. Do teraz nie udało mi się znaleźć rpga, który wciągnałby mnie tak jak RoM - z tą różnicą, że nie planuję tym razem inwestować pieniędzy w grę. Aion odpada - robiłem 3 podejścia, prędzej czy później znudził mi się, jedyny jego plus to ten, że ładnie wygląda. Czytałem o Rifcie, ale nie mogę znaleźć bieżących graczy oraz informacji jak wygląda sytuacja w tej grze na ten moment. Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

rift jest bardzo dobrym tytulem i chyba jednym z najlepszych jednak ilosc ludzi nie powala wiec rajdy mozna robic tylko w gildii, expert dungi czeka sie strasznie dlugo, a jezeli chodzi o expienie i od czasu do czasu zrobienie elitki po drodze z kims tez jest bardzo trudne, jednak ludzi tez nie jest jakos malo i da sie normalnie grac jednak do wykorzystania gry w 100% troche ludzi brakuje.

co do P2W sprawa wyglada tak samo jak to jest w przypadku innych gier z takim systemem np allods, czyli sa itemki ktore kupisz za golda ale sa tez itemki ktore kupisz tylko za realna kase jednak mozesz to odkupic od graczy albo zamienic sobie golda na walute premium i kupic sobie ten itemek tylko za walute premium.

System w 100% F2P i nie trzeba tez nie wiadomo ile siedziec [ oczywiście na endgame ] i dropić tego golda by sobie coś kupić.

Co do samego rifta podpowiem ci tylko że ilość rzeczy jaką można tutaj robić nie ma tego nawet WoW, i 70% z tego daje nam COŚ co sie przyda nawet an end game [ zwłaszcza waluty których tutaj jest od groma i można sobie pare itemków kupować za np 3 rodzaje waluty co daje nam wiekszy wachlarz dorobienia sie czegoś ]

Pytałeś tez czy sa jakieś inne propozycje to dodam tutaj właśnie jeszcze Allodsa [ dużo ludzi marudzi ze to P2W jednak sa to casualowe dzieci co nie potrafia myśleć osobiście gram w allodsa juz 2 lata i wyslalem tylko raz smsa na samym poczatku i 50% tej waluty co doładowałem nadal kisi mi się w sklepie a osiągnąłem chyba wszystko co się dało w tej grze ] allods ma jednak swój styl i grafike co nie wszyscy lubia a jednak mi bardzo sie podoba  i ograniczenia na robienie itemków [ oczywiście nie ma tutaj P2W i nie da sie tego znieść albo zwiekszyć wydając kase ] co powoduje że gra staje sie bardziej wyrównana bo ludzie co mniej graja maja DUŻĄ szansę na dogonienie tych no lifów jak ja i jakoś nie jest mi z tym źle bo przynajmniej PvP teraz wygląda bardzo dobrze, no i allods ma coś czego nie ma w innych grach a tutaj to pasuje idealnie a mianowicie bitwy w astralu [  ala kosmos jednak to coś innego ^^ ] teraz dodali patcha że naprawdę warto je robić i dużo ludzi nawet to robi, a jak gra wejdzie na steama co bedzie lada moment to ludzi pewnie dojdzie sporo i na poczatkowych mapkach beda bic sie o mobki

Podsumowując Allods i Rift to jak na ta chwile chyba 2 tytuły warte uwagi nie ma ani kszty P2W w nich jeżeli umiesz zarabiać oraz jest co w nich robić, w obu tytułach musisz nieźle farmić itemki na endgame jednak po za nimi też jest dużo do roboty, a i w obu musisz nieźle farmić golda by zamienić go na walute premium i kupic sobie coś wartego uwagi np miejsce na kolczyki, lepsze skile w przypadku rifta i tak dalej i tak dalej. I powiem ci to jeszcze raz w obu grach da się zatracić i obie gry sa F2P ! jeżeli tylko się nam chce i nie robimy sobie wymówek.

Jak będziesz miał jakieś szczegółowe pytania na temat jakiejś gry chetnie odpowiem na PW.

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...