Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ważny wybór - Studia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ludziska. Matura już za mną, myślę, że zdana także pora wybrać studia. Na 90% decyduje się na studia stacjonarne, jednak nie mam pojęcia na jakim kierunku. Jedyne co mnie interesuje to sport, siłownia, zdrowy tryb życia itd. 
Chciałem iść na AWF lub Wiedza o sporcie czy coś w tym stylu, ale w większości przypadków specjalność typu ,,trener personalny" wybiera się na magisterce.. Także dla mnie to totalna strata czasu. Studiowałbym 3 lata AWF miałbym po tym praktycznie tylko możliwość pracy jako nauczyciel etc. a kimś więcej mógłbym być dopiero po dwóch kolejnych latach. Gdzie tu logika ?!?! Z tego co się orientuje to za około 1500zł można w tydzień zrobić kurs trenera personalnego itd. także nie chce za bardzo marnować 2 lat na sranie, tylko wolałbym zapłacić i mieć to samo w tydzień lub dwa. Co wy na to ? Myślałem o czymś takim, że wybiorę całkowicie inny kierunek, jakiś inżynier budowlany, grafik czy coś bo nie wykluczam, że jakiś inny kierunek może mnie zaciekawić a kursy sportowe itd będę robił podczas studiów. Po ukończeniu studiów miałbym możliwość pracy jakimś zawodzie który studiowałem oraz gdy nie spodobało by mi się to, to miałbym kursy i mógłbym podjąć prace trenera personalnego, instruktora jakiegoś albo coś.  Doradzicie co robić ? Może znacie jakieś fajne ciekawe kierunki?! 

Z góry dzięki za odpowiedzi. Serdecznie Pozdrawiam ! :)

JestemPolakiem!

Jak widać, bawię się na całego. Bo jak bawić, ..to na całego".

,,Bunkrów nie ma, ale jest zaje*biście" (-,-)

,,Co ty ku*wa wiesz o zabijaniu?!"

Opublikowano

@@

zastanów się czy faktycznie chcesz studiować i rozwijać się w ten sposób - studiowanie dla samego faktu studiowania to wymysł ostatnich lat, szkoda czasu.

Opublikowano

Z tego co sam kiedyś czytałem to właśnie jeśli chodzi o prace jako trener personalny wystarczy kurs - stąd właśnie często zdarza się niski poziom wśród takich trenerów ;) Właśnie dobry pomysł z tym dokształcaniem się w tym kierunku poza szkołą  ;)

Budownictwo wg. mnie super kierunek, wybierz coś w czym czujesz się dobrze i do pracy nie będziesz chodził jak na ukrzyżowanie. Pozdrawiam  :)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Zawsze możesz podjąć się jakiś kursów dokształcających albo zdecydować się na jakiś inny kierunek studiów i po nim możesz albo szukać pracy w dziedzinie studiów albo iść w stronę sportu ;) 

Opublikowano

Tylko jaki ten kierunek moi drodzy ? :D 

JestemPolakiem!

Jak widać, bawię się na całego. Bo jak bawić, ..to na całego".

,,Bunkrów nie ma, ale jest zaje*biście" (-,-)

,,Co ty ku*wa wiesz o zabijaniu?!"

Opublikowano

Hej, nie musisz iść na Studia, jeżeli byś chciał być np, właśnie Trenerem Personalnym, możesz zrobić Klasyfikacje (Zapewne płatną ..), potem nie zechce ci się chodzić czy coś i kasa pójdzie w błoto i czas, a za tą kaskę na pewno byś zrobił kurs i nie tylko, oraz oszczędził wiele, wiele czasu.

Opublikowano

­Inżynier ma dużą szansę na zdobycie pracy. W przypadku grafika - nie koniecznie. Grafik nie potrzebuje mieć skończonych studiów, by robić to co robi dobrze. Tak samo z trenerem osobistym - wystarczy kurs i chęć pracy / pasja.

Opublikowano

Studia na AWF ci nie zaszkodzą, a wręcz pomogą, bo dodatkowa wiedza i tytuł bardziej przyciągną klientów. Ja na pewno nie chciałbym poświęcać mojego zdrowia i ciała osobie, która zrobiła kilkutygodniowy kurs.........

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Tylko jaki ten kierunek moi drodzy ? :D

pytasz o przyszlosc na forum, gdzie 98% uzytkownikow to zjeby, a 2% to multikonta dordo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...